26. 06. 2022.
Optuženi Banjalučanin negirao da je pijan pokušao ubiti poznanika

Optuženi Banjalučanin negirao da je pijan pokušao ubiti poznanika

Optuženi Banjalučanin negirao da je pijan pokušao ubiti poznanika

Mirko Šteković (53) iz Banjaluke, optužen da je teško pijan hicem iz lovačke puške pokušao da ubije poznanika Vitomira Planinčića, kojeg je teško ranio, u banjalučkom Okružnom sudu negirao je krivicu.

On je pred sudijom za prethodno saslušanje rekao da je optužnicu razumio i da nije kriv.

“Osuđivan sam zbog šume, a moje materijalno stanje je nikakvo”, kazao je Šteković.

Okružno tužilaštvo u Banjaluci Štekovića tereti da je Planinčića pokušao da ubije 11. jula prošle godine u kući R.P. u naselju Obrovac, u mjestu Bronzani Majdan kod Banjaluke.

Kako se navodi u optužnici, njih dvojica su se posvađali, nakon čega je Šteković napustio prostoriju u kojoj su bili, te otišao u drugu sobu, odakle je uzeo lovačku pušku “crvena zastava”.

“Kada se vratio u kuhinju, ispalio je hitac prema Planinčiću, te ga pogodio u predjelu stomaka i tako mu nanio tešku tjelesnu povredu opasnu po život”, navodi se u optužnici.

Planinčić je nakon ranjavanja prevezen u Univerzitetski klinički centar RS, gdje mu je pružena ljekarska pomoć.

Kako se navodi u optužnici, Šteković je u vrijeme krivičnog djela u krvi imao oko 2,85 promila alkohola i bio je u stanju bitno smanjene uračunljivosti. Sa optuženim i oštećenim Planinčićem u kući je bio i R.M. Štekovićev branilac Đorđe Stojaković tvrdi da se u ovom slučaju ne može raditi o pokušaju ubistva jer za to nema motiva. Kako kaže, optuženi i žrtva se poznaju i družili su se.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender