29. 06. 2022.
Porodica u strahu: General Ratko Mladić sve manje govori

Porodica u strahu: General Ratko Mladić sve manje govori

Porodica u strahu: General Ratko Mladić sve manje govori

Sin Ratka Mladić kaže da se stanje njegovog oca pogoršava i navodi da je on samo zaliječen u Haškom tribunalu, ali da nikada nije izliječen do kraja.

Stanje Ratka Mladića od kako je prebačen u Haški tribunal je nešto čime se manipuliše. To je bio problem koji su na neki način morali da iskontrolišu jer kada je tek bio prebačen nije bio u stanju da mu se sudi ni po jednom objektivnom parametru. Tadašnja vlast ga je isporučila bez obzira na njegovo stanje i od tada do sada se taj proces njegovog liječenja odvija na jako čudan način – rekao je Darko Mladić.

Istakao je da se njegovom ocu sada pogoršava stanje, prije svega fizički, ali kognitivno.

– Već ima i probleme u komunikaciji. Čujemo se svaki dan, dva puta nedjeljno se vidimo na pola sata preko neke aplikacije. On sada jako malo i govori. Ne žali se, ali vidimo iz razgovora da govori samo osnovne stvari, nema volju da komunicira. To su sve posljedice njegovih moždanih udara i lošeg liječenja – navodi Darko Mladić.

Da sve rade kako treba, nema razloga da sve kriju od nas i dokumentaciju i nalaze. Oni sami sebe tamo kontrolišu…Oni samo ispunjavaju formu da bi prikrivali njegovo stanje. On dugo ima šećer koji nije pravilno kontrolisan, ide i preko 17. Savremena medicina to može lijepo da kontroliše, on prima neke tablete za koje ne znamo šta su – govori Darko.

Darko Mladić kaže da se boji da naglo pogoršanje stanja njegovog oca vodi u neki terminalni ishod.

(pink.rs)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender