04. 07. 2022.
Mještani Česme traže kanalizaciju, grad obećava pomoć

Mještani Česme traže kanalizaciju, grad obećava pomoć

Mještani Česme traže kanalizaciju, grad obećava pomoć

Mještani mjesne zajednice Česma muku muče već godinama, s obzirom na to da ovo naselje nema izgrađenu kanalizacionu mrežu, dok iz Gradske uprave najavljuju radove koji bi građanima ovog dijela grada mogli riješiti bar dio problema.

Naime, kako ističu nezadovoljni mještani, glavnu ulicu ovog naselja prelivaju fekalije, te čim padne jača kiša dođe do izlijevanja, a pri tom niko nikad ne dođe da to ukloni.

“Cijelo naselje nema adekvatnu kanalizaciju, već godinama nam najavljuju da će se ovdje nešto uraditi, ali još nisu”, istakao je jedan  mještanin.

Problem kanalizacije nije ništa novo za ovaj dio grada, jer kako je kazao Rade Radonjić, predsjednik Savjeta ove mjesne zajednice, Česma nije nikad ni imala kanalizaciju.

“U 50 godina koliko živim ovdje mi nemamo kanalizaciju. Čitavo naselje nema. Jedino što imamo su septičke jame”, kazao je Radonjić za “Nezavisne”.

Dodao je da je Ulici Petra Velikog, odnosno glavnoj  ulici ovog naselja, prijeko potrebna rekonstrukcija, i to potpuna.

“Ova ulica se ne može sanirati, ona se mora u potpunosti rekonstruisati”, kazao je Radonjić za “Nezavisne”.

Dodao je da je potrebna i izgradnja trotoara, jer u suprotnom se dovodi u pitanje sigurnost svih pješaka.

Iz Gradske uprave su istakli za “Nezavisne” da ova ulica može očekivati rekonstrukciju, i to u narednom periodu.

“U periodu koji slijedi plan je da bude nastavljena rekonstrukcija Ulice Petra Velikog u dužini od još jednog kilometra, s cjelokupnom infrastrukturom, uključujući i fekalni kolektor, koji će na ovaj način da bude produžen”, kazali su iz Gradske uprave.

Istakli su da je u ovom dijelu saobraćajnice već započetom rekonstukcijom izgrađen fekalni kolektor.

Prema njihovim riječima, naredna faza projekta “Voda i kanalizacija”, u okviru projekta “Voda IV”, biće posvećena nastavku sistema prikupljanja otpadnih voda od domaćinstava pa sve to postavljenog fekalnog kolektora.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender