26. 06. 2022.
Afrikanka koja je ubila muža Srbina bušilicom, puštena nakon 10 godina zatvora

Afrikanka koja je ubila muža Srbina bušilicom, puštena nakon 10 godina zatvora

Afrikanka koja je ubila muža Srbina bušilicom, puštena nakon 10 godina zatvora

Državljanka Obale Slonovače Sabin Marić (39), koja je u Beogradu 2013. godine osuđena na 11 godina zatvora zbog ubistva supruga Branka Marića, puštena je prije nekoliko dana na slobodu, javljaju srpski mediji.

Ona je osuđena zbog ubistva iz januara 2013. godine, kad je nakon verbalnog obračuna svog supruga usmrtila bušilicom. Branila se kako joj to nije bila namjera. Prvo je osuđena na 15 godina, pa je kazna smanjena na 11, a izašla je malo prije odsluženja cijele kazne.

– Bila sam depresivna. Više nije obraćao pažnju na mene i naše dvoje djece. Samo sam ga htjela udariti po ruci bušilicom – govorila je za vrijeme suđenja, koje je često prekidano zbog njenog lošeg psihičkog stanja.

Za vrijeme sudskog postupka ispričala je kako su se ona i Branko upoznali te da su problemi počeli nakon rođenja prvog djeteta. Prema njenim riječima, suprug ju je tad počeo verbalno maltretirati i često je izbacivao iz kuće. On joj je govorio kako je to zbog posla, jer je bio zaposlenik UN-a, a neko vrijeme je proveo u Sudanu.

Sabin se na suđenju prisjetila i kobne večeri.

– Posvađali smo se. Pitala sam ga zašto me vrijeđa, pa sam i ja njega počela vrijeđati. Odgurnuo me, uhvatio za kosu, a onda i pokušao ugušiti jastukom. Molila sam ga da prestane. Uspjela sam otići u drugu sobu gdje sam dohvatila bušilicu. Nekoliko sam ga puta udarila, htjela sam po ruci, ali…  Nisam vidjela da leži. Počeo je krvariti – rekla je Sabin, koja je nakon toga popila ‘neke tablete’ i vino te je pala u nesvijest.

Probudila se u bolnici gdje je saznala da joj je muž mrtav. Ubistvo je otkrila dadilja. Djeca su cijelu noć bila kraj mrtvog oca i majke koja nije pokazivala znakove života, prenosi Glas Srpske.

Prilikom presude sudija joj je rekao kako je ubistvo počinila na podmukao način jer se njezina žrtva nije mogla braniti nakon prvog udarca.

– To što ste vi s njim imali težak život ne daje vam za pravo da njemu oduzmete život – rekao joj je sudija.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender