30. 06. 2022.
Tokom vikenda iz saobraćaja isključeno 246 pijanih vozača na području Banjaluke

Tokom vikenda iz saobraćaja isključeno 246 pijanih vozača na području Banjaluke

Tokom vikenda iz saobraćaja isključeno 246 pijanih vozača na području Banjaluke

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, tokom proteklog vikenda, na putevima koji su u nadležnosti Policijske uprave Banjaluka, sa ciljem održavanja i poboljšanja stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja, realizovali su regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, kojom prilikom su izdali 291 prekršajni nalog.

Policijski službenici su kontrolisali 6.162 učesnika u saobraćaju kojom prilikom je izvršeno alkotestiranje 6.153 vozača. Zbog utvrđene nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu sankcionisano je 246 vozača, koliko ih je i isključeno iz saobraćaja.

“Od ukupno sankcionisanih 246 vozača sankcionisano je 144 vozača zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, 73 vozač zbog koncentracije alkohola od 0,81 do 1,50 g/kg, a 18 vozača su zadržana lišenjem slobode u službenim prostorijama do istrežnjenja zbog koncentracije alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg, kao i 3 vozača koja su odbila da se podvrgnu ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu. Zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu sankcionisano je 8 ‘mladih vozača’, odnosno vozači mlađi od 21 godine starosti ili sa manje od tri godine vozačkog iskustva. Evidentirano je 45 ostalih prekršaja”, navodi PU Banjaluka u saopštenju.

Takođe, vozač T.V. je uhapšen, jer je u alkoholisanom stanju upravljalo vozilom prije prava sticanja na upravljanjem motornim vozilom. On je odbio da se podvrgne ispitivanju na prisustvo opojnih droga u organizmu.

“Lice je podvrgnuto ispitivanju na prisustvo alkohola, kojom prilikom je utvrđeno 1,06 g/kg alkohola u organizmu. Zbog bojazni da će nastaviti sa činjenjem prekršaja od istog je oduzeto putničko vozilo marke Fiat palio i protiv istog biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu. Provjerom u službenim evidencijama, utvđeno je, da je navedeno lice višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da ima evidentiran dug u registru novčanih kazni u iznosu od 7.390 KM”, saopštili su iz policije.

Iz Policijske uprave Banjaluka apelovali su na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, a posebno na vozače motornih vozila da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, jer je vožnja pod uticajem alkohola opasna, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender