25. 06. 2022.
Potpisan Ugovor: Podrška razvoju preduzetništva žena

Potpisan Ugovor: Podrška razvoju preduzetništva žena

Potpisan Ugovor: Podrška razvoju preduzetništva žena

Gradonačelnik Draško Stanivuković i direktor  USAID/INSPIRE programa Jasmin Bešić potpisali su Ugovor o realizaciji projekta Podrška marginalizovanim grupama žena u razvoju biznisa, koji se odnosi na kreiranje fonda za žensko preduzetništvo u ukupnom iznosu od 80.000 KM.

Projekat će zajednički finansirati Grad Banja Luka i USAID/INSPIRE program u iznosu od po 40.000 KM.

Gradonačelnik Stanivuković kazao je da svi projekti koji se odnose na zaštitu ljudskih prava su jako važni.

-To je ono što je suština naše borbe, sva ljudska prava – poručio je gradonačelnik.

Značajno je, kako je naglasio – da bilo koja institucija, u ovom slučaju Grad – prepoznaje sve one koji su marginalizovani među nama, one koje iz raznih objektivnih poteškoća nisu tako primjetni u društvu i kojima je potrebna naša podrška.

-Imamo dosta razvijene pravilnike koji će prepoznati one kojima je to najpotrebnije, a mi smo uvjereni da veliku grupu marginalizovanih žena ćemo prepoznati i na ovaj način pomoći – kazao je grdaonačelnik Stanivuković.

On je zahvalio partnerima na projektu za podršku, ističući da Grad ima odličnu saradnju sa USAID-om na više projekata.

Kroz ovaj fond, kako je kazao direktor USAID/INSPIRE program Jasmin Bešić – finansiraće se preduzetništvo žena koje su na neki način na margini društva, bilo da su žrtve nasilja, bilo da imaju neki oblik invaliditeta, u porodici nekog sa invaliditetom ili neki drugi oblik marginalizovanosti.

Istakao je da će osim finansijskog ulaganja u ovaj program podržati izradu strategije preduzetništva grada Banje Luke i raditi na treninzima zaposlenih Gradske uprave kako bi na najbolji način pomogli dobitnicama podrške.

-U ovom krugu podržavamo deset lokalnih zajednica od 40 prijavljenih i Grad Banja Luka je jedna od njih – zaključio je on, navode iz Gradske uprave.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender