25. 06. 2022.
Uhapšeni Banjalučanin tvrdi da mu je policajac psovao majku

Uhapšeni Banjalučanin tvrdi da mu je policajac psovao majku

Uhapšeni Banjalučanin tvrdi da mu je policajac psovao majku

Banjalučanin Z.L., kojeg je policija uhapsila u utorak jer je, kako tvrde iz policije upućivao pogrdne riječi i izraze policijskom službeniku te se oglušio o naređenje i nastavilo s upućivanjem istih, tvrdi za “Nezavisne novine” da je preživio torturu u prostorijama Policijske uprave Banjaluka i da mu je pozlilo.

Kako je za “Nezavisne” rekao Z.L., čiji je identitet poznat redakciji, u prostorije policije došao je nakon što mu je u telefonskom razgovoru policijski službenik opsovao majku, a onda je kako navodi proživio pravu torturu te mu je pozlilo.

Ovaj ratni vojni invalid koji ima zdravstvenih problema i kako kaže nikad ne konzumira alkohol pozvao je policiju kako bi se raspitao o svojoj prijavi krađe četvorotočkaša koju je podnio prije nekoliko mjeseci.

“Inspektor sa kojim sam telefonski htio razgovarati o tome šta je sa mojom prijavom jer mi se niko ne javlja već tri mjeseca, opsovao mi i rekao mi je da se ‘nosim u tri majčine’. Otišao sam lično u policiju da ga potražim i da ga pitam ko je on da mi psuje majku”, rekao je ovaj Banjalučanin.

Prema njegovim riječima, doživio je pravu torturu jer su ga “vukli i gurali” u ćeliju a da ne zna ni zašto je priveden, i usljed svega mu je pozlio pa je regovala i Služba hitne pomoći.

“Nikad nisam imao problem sa zakonom ali krivo mi je što se tako ophode prema meni, prvo sam nazvao da se informišem, a on mene da šalje u ‘tri lijepe materine’, i još me uhapse kada im dođem da vidim ko mi to smije govoriti”, kaže ovaj vidno potreseni Banjalučanin.

Kako je rekao bili su vrlo neprijatni prema njemu, a kada mu je pozilio tri sata je proveo u Kliničkom centru te su ga potom ponovo vratili u pritvor.

“Neka izuzmu snimke i neka vide šta je meni rečeno i urađeno”, rekao je Banjalučanin.

S druge strane, iz Policijske uprave Banjaluka danas je saopšteno da je juče oko 15.40 časova, uhapšen Z.L. iz Banjaluke, koji je, kako navode iz policije, došao u prostorije iste policijske stanice, u vidno alkoholisanom stanju.

“Z.L. je policijskom službeniku upućivao pogrdne riječi i izraze te se oglušio o naređenje i nastavilo s upućivanjem istih. Lice je odbilo da se podvrgne ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu. O događaju je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Banjaluka, Odjeljenje za prekršaje”, navodi se u policijskom saopštenju.

Terete ga da je počinio prekršaj ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija.

Pored ovog slučaja iz policije navode da je isti dan uhapšen A.T. iz Banjule koji je oko 22.45 časova, kako tvrde, u vidno alkoholisanom stanju, nepozvan došao u službene prostorije ove uprave i policajcima upućivalo prijetnje i pogrdne riječi.

(Nezavisne novine)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender