29. 06. 2022.

Besplatni udžbenici za sve osnovce, prošlogodišnje Banjaluka donira drugim gradovima

Gradonačelnik Draško Stanivuković najavio je da će svi banjalučki osnovci dobiti i ove godine nove besplatne udžbenike.

On je pozvao roditelje da prošlogodišnje udžbenike doniraju za druge lokalne zajednice u kojima osnovci nemaju besplatne udžbenike i tako pokažemo solidarnost i budemo primjer.

-Imamo jednu molbu da one stare udžbenike vratite ne zarad nas i naših osnovaca jer mi imamo nove udžbenike, nego zarad svih drugih gradova i opština koji ne dobijaju besplatne udžbenike. Da Banja Luka pokaže primjer, da pokažemo solidarnost i da budemo podrška jedni drugima – poručio je gradonačelnik.

On je kazao da je plan da se vraćeni očuvani udžbenici podijele manje razvijenim opštinama u Republici Srpskoj.

-Na taj način pomoći ćemo svoj našoj djeci da zajedno učimo, da zajedno napredujemo i na kraju da budemo iskrena podrška jedni drugima – zaključio je gradonačenik Stanivuković.

Napominjemo da je u toku tender za nabavku udžbenika za učenike od 5. do 9. razreda.

Podsjećamo, Grad Banja Luka  je prošle godine prvi put u istoriji obezbijedio besplatne udžbenike za banjalučke osnovce. Ovo je značajno olakšanje za kućni budžet porodica posebno imajući u vidu talas poskupljenja, koji je zahvatio i naše prostore i koji se odrazio i na cijene udžbenika.

Besplatni udžbenici su samo jedna od mjera aktuelne gradske administracije kako bi banjalučke porodice mogle lakše da funkcionišu, navode iz Gradske uprave.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender