11. 08. 2022.
“Cvijanovićeva nam je potpuno nezanimljiva kao kandidat”: Trivićeva i Pandurevićeva žestoko odgovorile potpredsjednici SNSD

“Cvijanovićeva nam je potpuno nezanimljiva kao kandidat”: Trivićeva i Pandurevićeva žestoko odgovorile potpredsjednici SNSD

“Cvijanovićeva nam je potpuno nezanimljiva kao kandidat”: Trivićeva i Pandurevićeva žestoko odgovorile potpredsjednici SNSD

Tužno je da se neko ko je predsjednik Republike Srpske i ko treba da predstavlja jedinstvo naroda spušta tako nisko i sebi dozvoljava da na prizeman način komentariše predsjednika SDS Mirka Šarovića i bivšeg predsjednika ove stranke Mladena Bosića.

FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Poručila je ovo članica Glavnog odbora SDS, Aleksandra Pandurević komentarišući posljednje izjave predsjednice Srpske i potpredsjednice SNSD, Željke Cvijanović koja je poručila da je Šarović čovjek prošlosti u kojoj ništa nije uradio za budućnost.

– I sad je stvarno previše da slušamo Bosića koji ga ukrašava znanjem i iskustvom ili samog Šarovića koji sebe kiti snagom i energijom za neke buduće tobože podvige – rekla je Cvijanovićeva.

Pandurevićeva odgovara da to što je Cvijanovićeva izgovorila više govori o njoj i njenom strahu od izbora, nego o onima o kojima govori.

Umjesto što promoviše podjelu i mržnju prema političkim neistomišljenicima, predsjednica Republike Srpske trebalo bi da svoje vrijeme i energiju posveti interesima Srpske i njenih građana. Umjesto žuči koju prosipa, mogla je pozvati svoje stranačke kolege da odblokiraju ukidanje akciza na gorivo. Sigurno je da bi takav potez pozdravili svi – ističe Pandurevićeva.

Dodaje da umjesto što se Cvijanovićeva na prizeman i jeftin način bavi Mirkom Šarovićem, kao predsjednik Republike, ima ustavnu obavezu da svog partijskog šefa pita šta je to prihvatio i Briselu i zašto je devalvirao i pogazio zaključke Narodne skupštine.

Pandurevićeva tvrdi da je lider SNSD, Milorad Dodik, u ime partije kojoj i Cvijanovićeva pripada, prihvatio u Briselu sveobuhvatan prenos nadležnosti, uključujući i finansijske resurse sa Srpske na nivo BiH.

– Prihvatio je i implementaciju političkih i antidejtonskih odluka Ustavnog suda BiH kojima se Republici Srpskoj otima imovina. Prihvatio je i ukidanje entitetskog glasanja i Doma naroda PS BiH. Prihvatio je i da će slijediti spoljnu politiku EU. Sve to je prihvatio, a gospođa Cvijanović je ćutala, zaboravljajući svoje ustavne obaveze – navodi Pandurevićeva.

Ona kaže da ‘razumije da se Cvijanovićeva plaši gubitka izbora jer građani ne žele ikebane, nego ljude od integriteta koji su u stanju zaštititi Republiku Srpsku i Dejtonski mirovni sporazum i zbog toga podnijeti svaku ličnu žrtvu.

– Nedostojno je da se gospođa Cvijanović, unutar SNSD za kandidaturu za člana Predsjedništva BiH, bori sijanjem mržnje prema opoziciji i njenim liderima. Svoje probleme treba da rješava u SNSD sa svojim protivkandidatima. Nedostatak rezultata ne može se kompenzovati pljuvanjem po političkim protivnicima. Mi je pozivamo da makar sada počne raditi svoj posao i za početak zakaže sjednicu Narodne skupštine na kojoj će zatražiti raspravu o tome šta je to prihvaćeno u Briselu, i da pozove svoje partijske kolege da prestanu sa blokiranjem ukidanja akciza na gorivo – poručuje Pandurevićeva.

Ona ističe da će građani Srpske sigurno, poučeni nesnalaženjem Milorada Dodika kao člana Predsjedništva BiH, svoje povjerenje dati onome ko poznaje funkcionisanje institucija BiH, ima iskustva u njihovom radu i zna kako se iznijeti sa drugom stranom.

– U prošlom mandatu koji je pri kraju, Republika Srpska je stekla gorko i teško iskustvo šta znači poslati u Sarajevo nekog ko ne poznaje sistem iznutra i ne zna kako se iznijeti s drugom stranom. Sigurna sam da naš narod zna da član Predsjedništva mora biti neko sa velikim iskustvom, znanjem i mudrošću, a to je gospodin Šarović. Član Predsjedništva više ne smije biti neko ko će turistički odlaziti na posao, kao što je to radio Dodik, i koga će žednog prevoditi preko vode, nego mora biti čovjek koji će 24 sata raditi svoj posao i bdjeti nad Republikom Srpskom- rekla je Pandurevićeva.

Uvrede ne priliče predsjednici

Na izjave Cvijanovićeve reagovala je i potpredsjednica PDP, Jelena Trivić koja kaže da bi bilo bolje kada bi potpredsjednica SNSD malo promislila prije nego da neku izjavu.

FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Budući da je ušla u lične kvalifikacije i uvrede na račun Mirka Šarovića, što nikako ne priliči predsjedniku Republike Srpske, Željki Cvijanović treba poručiti da bi po nju bilo bolje da ponekad malo promisli i nauči da artikuliše ono što govori. Imala je godine u javnom životu, a još uvijek nije uspjela da završava rečenice, ponegdje stavi zapetu, sastavi smislenu izjavu. I onda se sa nizom “bisera” koje je imala u svom političkom životu, našla da komentariše artikulaciju tuđih stavova, pri tom zaboravljajući da ona uopšte nema vlastite stavove – rekla je Trivićeva.

Ona kaže da je apsurdno to što Cvijanovićeva komentariše bilo čiji politički uspjeh, a pogotovo političke uspjehe Mirka Šarovića.

– Jedini uspjeh gospođe Cvijanović je taj što je bespogovornom lojalnošću i poslušnošću uspjela da je Milorad Dodik godinama vuče za sobom. Iz tog razloga i gospodin Šarović i ja priželjkujemo upravo Dodika za protivkandidata. Željka Cvijanović nam je potpuno nezanimljiva, jer ćemo je s lakoćom savladati ukoliko ona bude jedan od kandidata režima – navela je Trivićeva.

(Srpskainfo)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender