06. 10. 2022.
“Vodovod” Banjaluka: Demanti na vijest

“Vodovod” Banjaluka: Demanti na vijest

“Vodovod” Banjaluka: Demanti na vijest

Saopštenje banjalučkog “Vodovoda” prenosimo u cjelosti:

Na portalu Alternativne televizije u petak, 24.06.2022. godine objavljena je vijest o ʺVodovoduʺ a.d. Banja Luka u kojoj su iznesene neistinite informacije. Ovim putem upućujemo demanti na istu.

U naslovu vijesti je navedeno da pola grada nema redovno vodosnabdijevanje što nije tačno. Svi potrošači koji su prema tehnički propisanim uslovima priključeni na gradsku vodovodnu mrežu, a koja se vodom snabdijeva s izvorišta u Novoseliji , tj. iz ʺFabrike vodeʺ, imaju redovno vodosnabdijevanje.

Poremećaji u vodosnabdijevanju se javljanju na rubnim dijelovima grada koji se vodom snabdijevaju sa seoskih izvorišta. Uzroci navedenih poremećaja leže u smanjenom kapacitetu lokalnih izvorišta i iznimno povećanoj i često neracionalnoj potrošnji vode nastaloj usljed visokih temperatura.

Na područja koja nemaju redovno vodosnabdijevanje Vodovod Banja Luka, zajedno sa Civilnom zaštitom, dovozi cisterne s vodom za piće. Danas (petak) je na područje MZ Donja Kola odvezeno 6 cisterni Vodovoda i 12 cisterni Civilne zaštite, odnosno blizu 180 m3 vode isporučeno je stanovništvu Donjih Kola.

Cisterna ʺVodovodaʺ a.d. Banja Luka koja se nalazi na vašoj fotografiji bila je napunjena hiperdozom hlora, pošto je bila angažovana na dezinfeciji novoizgrađenog cjevovoda u Ulici Branislava Nušića u Trnu.

Nakon provedenih radova na dezinfekciji cisternu je neophodno isprati čistom vodom kako bi se mogla nakon toga koristiti u isporuci vode za piće. Višak vode koji je preostao nakon dezinfekcije novoizgrađenog cjevovoda iskorišten za pranje kruga Sektora održavanje.

U narednom periodu molimo da, radi tačnog informisanja javnosti, vijesti o ʺVodovoduʺ a.d. Banja Luka prije objavljiivanja provjerite kod zvaničnog izvora informacije.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender