07. 10. 2022.
Trivićeva u Dugoj Njivi: Ljubimo svaku stopu Republike Srpske

Trivićeva u Dugoj Njivi: Ljubimo svaku stopu Republike Srpske

Trivićeva u Dugoj Njivi: Ljubimo svaku stopu Republike Srpske

Potpredsjednica PDP-a Jelena Trivić je rekla da je u našoj najvećoj pobjedi 20. vijeka, stvaranju Republike Srpske, bitka za koridor bila odlučujuća.

Probijanje koridora je zaista bila bitka za život. Svaki borac i svaka jedinica koji su učestvovali u ovoj akciji zaslužuju da njihova imena budu ispisana najsvjetlijim slovima u istoriji Republike Srpske – poručila je Trivićeva i dodala:

– Ovo nije mjesto za političke govore, što neki nažalost rade. Na ovom mjestu treba da odamo počast i zahvalnost onima koji su izvojevali ovu sudbonosnu bitku i da se sa osjećajem odgovornosti prema njihovoj žrtvi odnosimo prema budućnosti Republike Srpske. Sa ovog mjesta poručujemo: ljubimo svaku stopu Republike Srpske kao garant naše slobode i sigurnosti – rekla je Trivićeva.

Akcija vojske i policije Republike Srpske „Кoridor ‘92“, odnosno proboj „koridora života“, zaista je značila život, opstanak i nastavak postojanja Republike Srpske. Tim herojskim podvigom Republika Srpska je teritorijalno sastavljena, spojena sa našom maticom Srbijom, a
naš narod na ovim prostorima spašen. Кoridor je prije trideset godina probijen za vijek vijekova – rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović danas u Dugoj Njivi, povodom godišnjice akcije „Кoridor ‘92“.

Borenović povodom 30 godina probijanja „koridora života“ kaže da je ova akcija bila jedna od najvećih i najznačajnijih bitaka u našoj istoriji.

Ne smijemo zaboraviti da je 413 vojnika dalo život za proboj koridora, a blizu 7000 ranjeno. Danas sam tu da mojim saborcima, herojima ove istorijske bitke iskažem vječnu zahvalnost, te da podsjetimo da im dugujemo vječnu slavu i sjećanje na žrtvu koju su podnijeli za svoj narod i otadžbinu.

Njihova žrtva nas obavezuje da razvijamo Republiku Srpsku, koja mora da bude dobro mjesto za život, iz koje ljudi neće odlaziti, gdje vlada pravda i dostojanstvo za svakog čovjeka – naveo je Borenović.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender