01. 10. 2022.
Ako me voliš, ostavi telefon dok voziš

Ako me voliš, ostavi telefon dok voziš

Ako me voliš, ostavi telefon dok voziš

Koristite li mobilni telefon dok vozite? Ako je vaš odgovor da, upisali ste se u grupu od više od 90 odsto vozača, učesnika u saobraćaju. Tako kažu statistike. A, mi vas molimo da ne dozvolite da zbog toga postanete statistika! 

Kompanija m:tel, posljednjih osam godina, u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza Republike Srpske, Agencijom za bezbjednost saobraćaja RS te Auto-moto savezom RS, kampanjom nastoji da podstakne vozače da razmišljaju o važnosti odgovornog ponašanja za volanom. 

Zakon je jasan, vozač ne smije da koristi mobilni telefon, osim u slučaju da je on prilagođen upotrebi u vozilu. Postoji razlog zašto je to tako. Postoje činjenice, studije i istraživanja koja kažu da čak 25 odsto svih saobraćajnih nezgoda povezano sa poremećajem pažnje u vožnji.

Neka istraživanja porede distrakciju pažnje kod upotrebu mobilnih telefona u vožnji i vožnju pod dejstvom alkohola, a rezultati su zapanjujući. Korišćenje mobilnog telefona za volanom je jednako vožnji pod dejstvom alkohola od najmanje 0,8 mg/ml. 

Stoga, poruka kampanje „Ako me voliš, ostavi telefon dok voziš“ treba da nas podsjeti na najvažniju stvar. A to je da ne postoji ništa važnije od onih koji nas vole i koje volimo.

Zato, ostavite telefon dok vozite! 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender