02. 10. 2022.
Tokom vikenda na području Banjaluke uhapšeno 31 lice

Tokom vikenda na području Banjaluke uhapšeno 31 lice

Tokom vikenda na području Banjaluke uhapšeno 31 lice

Proteklog vikenda na području Policijske uprave Banjaluka uhapšeno je 31 lice zbog počinjenih krivičnih djela i prekršaja iz Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga i Zakona o javnom redu i miru, te raspisanih potjernica.

Lice čiji su inicijali S.S. iz Teslića uhapšeno je nakon što je prilikom legitimisanja u usta ubacilo PVC providu vrećicu u kojoj se nalazila droga spid i počelo da bježi.

Kod lica S.S. policija je utvrdila prisustvo 0,32 promila alkohola u organizmu i droga “AMP” i “MET”, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka. Uhapšena su i lica čiji su inicijali E.B. iz Slovenije, M.Š. i S.M. iz Banjaluke, te M.S. iz Gacka kod kojih je prilikom legitimisanja pronađena i oduzeta određena količina marihuane.

Tokom akcije iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, policija je alkotestirala 1.064 učesnika u saobraćaju, te sankcionisala 82 učesnika. Zbog prisustva od 0,31 do 0,80 promila alkohola u organizmu sankcionisano je 24 vozača, od 0,81 do 1,50 promila 26 vozača, a devet vozača je uhapšeno i zadržano do istrežnjenja zbog prisustva više od 1,50 promila alkohola u organizmu.

Policija je kontrolisala i 34 vozača mopeda, motocikla i lakih motocikala, te izdala 10 prekršajnih naloga zbog nanošenja zaštitne kacige. Dvanaest učesnika u saobraćaju sankcionisano je po drugim osnovama, javlja Srna.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender