25. 09. 2022.
Povodom Vidovdana: Služeni parastosi u više banjalučkih naselja

Povodom Vidovdana: Služeni parastosi u više banjalučkih naselja

Povodom Vidovdana: Služeni parastosi u više banjalučkih naselja

Povodom Vidovdana, u više banjalučkih naselja služeni su parastosi i položeni vijenci u čast palih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata.

U spomen-sobi u dvorani „Obilićevo“ služen je parastos i položeni su vijenci za 288 palih boraca Mjesne zajednice Obilićevo.

Vijence u ime Grada Banje Luke položio je gradski menadžer Bojan Kresojević.

– Na ovaj veliki dan za srpski narod – na Vidovdan odali smo počast i prisjetili se onih koji su platili najveću cijenu boreći se za Republiku Srpsku – poručio je gradski menadžer.

Kako je istakao, ovakva okupljanja nas dodatno podsjećaju na težak položaj boraca VRS, porodica poginulih i ratnih-vojnih invalida, te nas opominju na to da moramo svakodnevno raditi na poboljšanju tog položaja.

– Ponosan sam što nakon 25 godina čekanja počinjemo izgradnju Centralnog spomen-obilježja, koje je bilo možda i najljuća rana boračkih kategorija i njihovih porodicom, jer samom neizgradnjom spomenika toliko godini oni su osjećali nepoštovanje prema žrtvi koju su podnijele njihove porodice – rekao je Kresojević.

Predsjednik Mjesne boračke organizacije Obilićevo, Željko Majstorović rekao je da se služenjem parastosa, polaganjem vijenaca i okupljanjem prisjećamo saboraca koji su izgubili svoje živote za slobodu srpskog naroda.

Vijenac u ime Grada Banje Luke na Spomenik palim borcima u Verićima položio je saradnik za regionalnu i privrednu saradnju Nebojša Drinić.

Savjetnica gradonačelnika za medije i šef Tima za komunikaciju Tanja Vukomanović prisustvovala je parastosu u Lazarevu. Predstavnici grada vijence su položili i u mjesnim zajednicama  Dragočaj i Krmine.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender