17. 08. 2022.
Šok na Vimbldonu – Serena eliminisana u prvom kolu

Šok na Vimbldonu – Serena eliminisana u prvom kolu

Šok na Vimbldonu – Serena eliminisana u prvom kolu

Serena Vilijams je na startu trećeg grend slema sezone poražena od Harmoni Tan.

Serena Vilijams ispala sa Vimbldona! Jedna od najboljih teniserki svih vremena završila je takmičenje na startu trećeg grend slema sezone.

U prvom kolu poražena je od Harmoni Tan (Francuska) – 7:5, 1:6, 7:6 (10:7). Do ovog meča je malo ko čuo za francusku teniserku koja je 115. na VTA listi.

Ona je superstar, ne znam šta da kažem. Gledala sam Serenu toliko puta na televiziji. Ovo je moj prvi Vimbldon. Stvarno, mogu samo ‘vau’ da kažem. Iznenadila sam i samu sebe danas.” rekla je Tan.

Ni sama nije mogla da vjeruje šta je uradila.

Kada sam vidjela žrijeb, bila sam uplašena. To je Serena, ona je legenda. Pomislila sam ‘Bože, kako da igram, ako mogu da osvojim gem ili dva, biće dobro za mene’. Hvala svima koji su me podržavali, posebno mom timu. Moj trener Natali je igrala nekad davno protiv Serene i njena podrška mi je mnogo značila”, ushićena je bila Harmoni.

Amerikanka je zbog problema sa povredom dugo pauzirala, posljednji meč u singlu odgirala je baš na Vimbldonu prošle godine kada je zbog povrede predala meč i od tada je nije bilo na terenu do prije nekoliko dana.

Učestvovala je na pripremnom turniru u Istbornu, doduše u dublu i tamo je predala meč Aleksandri Krunić koja je kasnije osvojila taj turnir.

Inače, Serena u septembru puni 41 godinu i postoji šansa da je ovo za nju bio posljednji Vimbldon u karijeri.

(Mondo)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender