17. 08. 2022.
Pandurević: Zna li Zora Vidović da zbog SNSD-a nisu ukinute akcize?

Pandurević: Zna li Zora Vidović da zbog SNSD-a nisu ukinute akcize?

Pandurević: Zna li Zora Vidović da zbog SNSD-a nisu ukinute akcize?

‘Gospođa Zora Vidović ili je neinformisana ili je beskrajno bezobrazna kada Ministarstvo na čijem je čelu saopštava da bi osnovne životne namirnice bile oslobođene PDV-a a akcize na gorivo ukinute da, kako su naveli, ”SDS i PDP nisu prenijeli nadležnosti 2005.godine”, izjavila je Aleksandra Pandurević, član GO SDS, reagujući na jučerašnje saopštenje Ministarstva finansija.

Zna li nesrećna Zora da su svi poslanici i delegati, sem onih iz SNSD, US i SP, glasali za ukidanje akciza i smanjenje PDV-a i da upravo SNSD mjesecima blokira ove zakone, upitala je Pandurević.  

Ako gospođa Vidović ovo nije znala, kaže Pandurevićeva, onda je red da se sad izvini.

”Ako se pak ne izvini, onda to jasno govori da svjesno lažu i spletkare, umjesto da pomognu građanima.  Ukidanje akciza blokirala su četiri delegata SNSD-a u Domu naroda. Sve političke partije, sem SNSD-a, US i SP podržale su ovaj zakonski prijedlog. Ovi iz SNSD kažu da im je sporno što je predlagač SDP. Pa što ga oni ne predložiše?”, navodi Pandurevićeva.

Ona podsjeća i da je Zakon o PDV-u kojim se PDV na osnovne životne namirnice smanjuje na pet odsto, a koji je predložio predsjednik SDS Mirko Šarović, zahvaljujući opstrukcijama SNSD-a mjesecima povlači po parlamentu.

”Kada više nisu imali kud, uložili su amandman da se PDV na osnovne namirnice ukida. Nadali su se da će se druge partije usprotiviti. Podržali smo i to. Sada koriste procedure za usaglašavanje teksta zakona između dva doma, da bi ponovo usvajanje zakona razvukli do iza izbora. NJima je budžetska kasa važnija od svega i prava istina je da se Zora Vidović i SNSD vrhuška ne žele odreći ni feninga iz budžeta jer im novac treba za kupovinu glasova pošto znaju kako su radili i da ih na pošten način ne mogu dobiti”, poručila je Pandurevićeva, javlja BN.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender