17. 08. 2022.
Gradonačelnik upriličio prijem za djecu sa Kosova i Metohije (FOTO)

Gradonačelnik upriličio prijem za djecu sa Kosova i Metohije (FOTO)

Gradonačelnik upriličio prijem za djecu sa Kosova i Metohije (FOTO)

Gradonačelnik Draško Stanivuković upriličio je prijem za djecu Kosova i Metohije koji borave u Banjoj Luci, u okviru projekta „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“.

-Ovi susreti uvijek me posebno raduju i zaista sam srećan što smo imali priliku da ugostimo ovu divnu djecu sa Kosova i Metohije u najvećem gradu Republike Srpske. Ono što im želim reći je da je Banja Luka i njihov grad, te da se ovdje trebaju osjećati kao kod kuće. Iskreno se nadam da će oni izrasti u odgovorne ljude, a da će Banju Luku i Republiku Srpsku čuvati u srcu – poručio je gradonačelnik.

Prema njegovim riječima, Kosovo je žila kucavica srpskog naroda i njegovog postojanja, zbog čega sa posebnom pažnjom njegujemo odnose sa našim narodom koji živi tamo.

-Ovi odnosi mogu se uporediti sa biljkom koju redovno zalijevate i ona očvrne, pa joj ni nevrijeme ne može učiniti ništa. Upravo zbog toga je važno da ove naše ideje budu utkane u srca ovih mladih ljudi, koji će znati ko su odakle su i gdje su uvijek dobrodošli – zaključio je on.

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov zahvalio se gradonačelniku i Gradu Banjoj Luci na današnjem prijemu i podršci, izrazivši nadu da će Grad i u narednim godinama pomoći realizaciju ovog projekta.

-Ovo je deveti put da djeca sa Kosova i Metohije borave u Banjoj Luci i zaista sam zahvalan svim banjalučkim porodicama koje su učestvovale u ovom projektu. Od 2012. godine preko 5.000 djece sa Kosova i 500 prosvjetnih radnika boravilo je u Srpskoj. Ovaj projekat doprinio je bratimljenju mnogih škola iz Republike Srpske sa školama na Kosovu, izrodio mnoga prijateljstva i uvjeren sam da će biti nastavljen i u budućnosti – poručio je Arlov.

Među 46 djece koja borave u Banjoj Luci je i Novak Đorđević iz Kosovske Mitrovice koji je rekao da su u Banjoj Luci dočekani kao najrođeniji rod, te da su tokom boravka obišli tvrđavu Kastel, ali i druge znamenitosti grada, ali da je ipak najbitnije to što se kroz boravak u Banjoj Luci druže sa vršnjacima.

Djevojčica Petra Luković rekla je da su u našem gradu divno dočekani, te da se osjećaju kao da su kod svojih porodica.

-Upoznali smo grad, ali ovdje smo stekli i nova prijateljstva, koja ćemo zauvijek pamtiti- rekla je ona, navode iz Gradske uprave.

Gradonačelnik upriličio prijem za djecu sa Kosova i Metohije (FOTO)
Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender