06. 10. 2022.
Počela prodaja julskih karata za prevoz u Banjaluci, cijena ista

Počela prodaja julskih karata za prevoz u Banjaluci, cijena ista

Počela prodaja julskih karata za prevoz u Banjaluci, cijena ista

Iako je u zadnjem trenutku privremeno rješen problem gradskog prevoza za mjesec jul, to ipak nije ujedinilo poziciju i opoziciju da se ovaj problem trajno riješi u korist građana.

Pitanje jeste privremeno rješeno, te je jutros u Banjaluci počela prodaja karata za gradski i prigradski prevoz po starim cijenama”, kazao je Dejan Mijić, direktor “Autoprevoza” za “Nezavisne”. 

Podsjećamo, juče je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković javno saopštio da je problem prevoza, privremeno riješen, te da je grad spreman da snosi troškove za mjesec jul, gdje je u isto vrijeme pozvao skupštinsku većinu da se o ovom pitanju izjasne. 

“Nakon apsolutno nikakvog odgovora dijela skupštinske većine zato što su na moru, drugi zato što ih to ne interesuje, treći ni okom da trepnu, bio sam prinuđen, da se zatvorim u četiri zida sa prevoznicima, da razgovaramo, razmišljamo i da kalkulaciju oko cijene stavimo na papir”, kazao je Stanivuković.

Sa druge strane Dragoslav Topić, šef kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka, je rekao za “Nezavisne novine” da jul nikad nije ni bio sporan, a dodaje da sredstva postoje i za avgust i septembar.

“Na sastanku se gradonačelnik sa ovim složio, i sad ne znam zašto je napravio dramu, i čekao sinoć zadnji čas, i na taj način unio nemir građanima”, kazao je Topić.

Kako je kazao Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka, on je za povećanje cijena karata, ali ne na teret građana. 

“U budžetu grada ima dovoljno sredstava da se riješe sva goruća pitanja. Javni prevoz će funkcionisati”, kaže Ilić.  Dodao je da su pozivi gradonačelnika na raspuštanje gradskog parlamenta smiješni, te je dodao da gradonačelnik ima problem sa prihvatanjem odgovornosti za funkciju koju obavlja.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender