02. 10. 2022.
Vanredno obraćanje gradonačelnika: Banjalučani mogu na posao autobusima (VIDEO)

Vanredno obraćanje gradonačelnika: Banjalučani mogu na posao autobusima (VIDEO)

Vanredno obraćanje gradonačelnika: Banjalučani mogu na posao autobusima (VIDEO)

Građani Banjaluke u petak će na posao ići javnim prevozom, nakon što je gradonačelnik Draško Stanivuković sinoć obavio višečasovne razgovore sa prevoznicima i pronašao privremeno rješenje za ovaj problem.

– Nakon višečasovinih razgovora sa prevoznicima, koji su završeni upravo sada i nakon apsolutno nikakvog odgovora dijela skupštinske većine zato što su na moru, drugi zato što ih to ne interesuje, treći ni okom da trepnu, bio sam prinuđen, jer je to moja obaveza, da se zatvorim u četiri zida sa prevoznicima, da razgovaramo, razmišljamo i da kalkulaciju oko cijene stavimo na papir – rekao je gradonačelnik sinoć.

Ističe da je potrebno pola miliona KM da bi se redukovani javni prevoz održao u julu.

– Onih pola miliona KM kojih nema, koji nisu obezbijeđeni i koji se ne nalaze u budžetu. Pristao sam na to, obavezao sam se iako u ovom momentu gotovo da nemamo način, ali ne mogu da prihvatim da sutra nema javnog prevoza. Onog javnog prevoza kojeg je bilo za vrijeme rata – rekao je on.

Ističe da građani ne treba da brinu, jer je Grad pronašao rješenje.

– Dragi građani, penzioneri, studenti, sutra možete na svoje poslove, svoje aktivnosti, svoje obaveze da idete javnim prevozom. Ali i dalje rješavanje nije trajno. Potrebni su odbornici, oni koje ste vi birali da podrže rješenje. Grad nema sredstava za dalje, nema ni za ovo a kamoli za dalje mjesec koje dolaze. Ovo je naš grad, razvija se i ide prema naprijed, nikada brže nikada više, ali imamo one ljude koji to neće da podrže – naveo je on.

On je pozvao sve samovjesne i zdravorazumne odbornike, koje je narod birao da razmisle kako dalje u mjesecima koji dolaze.

-Pozivam ih da u julu riješimo ovaj problem. Hvala odbornicima PDP-a, SDS-a, SP-a, DEMOSA i Pokreta „Banjaluka zove“ što hoće da podrže rješenje ovog problema. Pozivam i ostale da razgovaraju o ovome. Još jednom napominjem, Grad je našao privremeno rješenje, ali dugoročno moramo da razmišljamo – zaključio je on.

U nastavku pogledajte VIDEO – vanredno obraćanje gradonačelnika Draška Stanivukovića…

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender