17. 08. 2022.
Svakodnevna obrada zahtjeva: Za pola godine isplaćena podrška za 800 porodilja

Svakodnevna obrada zahtjeva: Za pola godine isplaćena podrška za 800 porodilja

Svakodnevna obrada zahtjeva: Za pola godine isplaćena podrška za 800 porodilja

Za prvih šest mjeseci ove godine primljeno je 816 zahtjeva za isplatu jednokratne podrške porodiljama, od čega je isplaćeno već 800 zahtjeva.

-Obrada pristiglih zahtjeva odvija se u kontinuitetu, pa su tako svi zaprimljeni zahtjevi koji su sa kompletnom dokumentacijom i isplaćeni – kazali su u Odjeljenju za društvene djelatnosti.

Naime, predaja ovih zahtjeva je započela u oktobru prošle godine i od tada do danas, primljeno je ukupno 2.413 zahtjeva.

Podsjećamo da sve majke koje su stekle potomstvo od 01. januara 2021. godine mogu da podnesu zahtjev za isplatu novčane podrške u iznosu od 500 KM do 2.000 KM.

Grad Banja Luka je opredijeljen da maksimalno podrži porodicu, kao stub svakog uspješnog društva i ova podrška porodiljama je samo jedna od brojnih u okviru programa podrške porodici, navode iz Gradske uprave.

Potrebna dokumentacija
Zahtjev za isplatu novčane podrške, porodilje koje ispunjavaju uslove mogu predati u Gradskoj upravi, u Prijemnoj kancelariji (soba 16) šalter 1 ili 2.

Uz popunjen zahtjev, potrebno je priložiti sljedeću dokumentaciju:

  • uvjerenje o prebivalištu na teritoriji grada Banja Luka u neprekidnom trajanju dvije godine i duže za majku, odnosno oca djeteta ukoliko majka nema prijavljeno prebivalište na teritoriji grada Banja Luka u neprekidnom trajanju dvije godine i duže, odnosno hranitelja ili staratelja;
  • kopiju kartice tekućeg računa;
  • kućnu listu;
  • uvjerenje o prebivalištu na teritoriji grada Banja Luka za dijete.

Za sve dodatne informacije, zainteresovani se mogu obratiti Odjeljenju za društvene djelatnosti, putem telefona broj: 051/244-444, lokal 712 ili lično u kancelariju broj 24.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender