27. 09. 2022.
Trikovi za kvalitetniji san tokom vrućina i tropskih noći

Trikovi za kvalitetniji san tokom vrućina i tropskih noći

Trikovi za kvalitetniji san tokom vrućina i tropskih noći

Fiziolog i specijalista za spavanje dr Nerina Ramlakhan otkrila je kako da spavanje tokom vrelih, ljetnih noći bude što udobnije.

Objasnila je i da je neophodno da postoji temperaturna razlika između glave koja treba da bude hladnija i tijela koje bi trebalo da bude toplo, jer ovaj kontrast pomaže da lakše utonete u san i mirnije spavate.

Saznajte koji svi trikovi pomažu kako da se rashladite prije nego zaspete:

Dr Nerina je takođe preporučila i trik koji je mnogima poznat, a to je da se posteljina stavi u zamrzivač na par minuta, kako bi se brzo ohladila. Najbolje je da je stavite u jastučnicu ili kesu i odložite na led, tako se neće pokvasiti.

Što se tiče odjeće za spavanje i donjeg veša, najbolje je da budu od prirodnih tkanina. Da biste se rashladili tokom vrelih noći, nije loša ideja i da kraj kreveta držite prskalicu sa ledenom vodom da po potrebi poprskate lice, vrat i rupicu između ključnih kostiju.

Dobar savjet jeste i da isključite sve elekrične uređaje u spavaćoj sobi, jer oni emituju toplotu i zagrijavaju prostoriju.

  Preporuka stručnjaka je i da tokom vrelih dana pijete što više vode, a ako idete u teretanu ili redovno vježbate, najboljje je da treninge pomerite u jutro kada temperatura još nije skočila.

Da biste svom tijelu obezbijedili kvalitetan, okrepljujući san koji će pomoći tijelu da se oporavi, a mozgu da obradi sve informacije koje ste prethodnog dana “upili”, temperatura u spavaćoj sobi treba da se održava od 18 do 21 stepena.

Ako koristite klimu, saznajte i na kojoj temperaturi se najmanje troši energija, ako se ne biste iznenadili na kraju mejseca kada vam stigne račun, prenosi Mondo.ba

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender