27. 09. 2022.
Otvoren dio pješačke zone u centru, zasađena i nova stabla

Otvoren dio pješačke zone u centru, zasađena i nova stabla

Otvoren dio pješačke zone u centru, zasađena i nova stabla

Rekonstrukcija centralne pješačke zone odvija se planiranom dinamikom i dio šetališta koji je završen, ovih dana otvoren je za pješake.

U toku rekonstrukcije, koja će uskoro biti završena – zasađena su nova stabla na mjestima na kojima je utvrđeno da su određena stabla oboljela i da moraju da budu uklonjena jer su prijetila da ugroze bezbjednost građana i imovine.

-Trenutno je završena lijeva strana šetališta gledano iz pravca Gradske uprave. Sada parcijalno kako završavamo sa desne strane, tako i otvaramo same lokacije. U međuvremenu, održan je niz sastanaka sa ugostiteljima koji rade ovdje i tokom ove sedmice očekuje nas isplata subvencija za doprinose za njihove radnike. Ovu novčanu podršku isplatićemo jednokratno i odnosiće se na period od aprila kada su počeli radovi pa sve do kraja godine – kazala je savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti Milada Šukalo.

Naglasila je da gradska administracija ima u planu da od centralne zone grada napravi jednu potpuno novu razglednicu, te je u tom pravcu usvojeno i idejno rješenje izgleda samih bašta ugostiteljskih objekata.

-Ideja je da ova lokacija bude uređena poput najljepših lokacija u regiji i Evropi. Sam izgled bašta biće jednoobrazan i podrazumijevaće isti izgled tendi i žardinjera. Kada je riječ o položaju bašta, one su projektovane tako da omoguće najveći broj sjedećih mjesta u ljetnim baštama za sve ugostitelje po principu da su djelimično odvojene  od samih zgrada, a djelimično je oslobođen i središnji prostor odnosno šetališe na kojem se između ostalog nalazi taktilna traka za slobovide i slijepe osobe – pojasnila je Šukalo.

Prema njenim riječima, u ovom dijelu grada sa otvaranjem pješačke zone postepeno počinje uređenje ove lokacije u skladu sa novim idejnim rješenjem.

-Naš dugoročni cilj jeste da ovaj prostor bude ispunjen sadržajima, počevši sa novogodišnjim praznicima i zimskim marketom, što će omogućiti bolje rezultate rada privrednim subjektima koji tu posluju, ali i više sadržaja za sve naše posjetioce i sugrađane – zaključila je Šukalo.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender