11. 08. 2022.
Požar u Herceg Novom (VIDEO)

Požar u Herceg Novom (VIDEO)

Požar u Herceg Novom (VIDEO)

Na Njivičkom putu u hercegnovskoj opštini, prije graničnog prelaza, jutros oko devet sati izbio je požar velikih razmjera. Komandir Službe zaštite i spašavanje Herceg Novi Zlatko Ćirović kazao je za RTHN da je situacija kritična – vatra je prešla put i širi se prema naselju.

Izgorio je jedan napušteni objekat, a ugroženo je više od 15 kuća. Vatrogasci intervenišu duž cijelog Njivičkog puta, do graničnog prelaza Kobila.

Portal RTHN prenosi da su dvije kuće bile u neposrednoj opasnosti od požara, ali da su odbranjene zahvaljujući reakciji vatrogasaca.

Vršilac dužnosti generalnog direktora Direktorata za zaštitu u spašavanje Miodrag Bešović kazao je za taj medij da avion Direktorata, zbog nepovoljnih vremenskih uslova, nije uključen u gašenje požara.

“Uputili smo zahtjev Hrvatskoj. Čekamo odgovor od njih, da vidimo imaju li raspoloživih kanadera koje bi mogli da nam upute na ispomoć. Na terenu je trenutno šest vozila Službe zaštite Herceg Novi i jedno DVD Boka iz Kotora”, naveo je Bešović.

On je kazao da se meteo uslovi prate u svakom momentu, kako bi avion bio upućen na požarište. Helikoper Vojske trenutno je na Durmitoru radi spašavanja jedne ženske osobe.

“Vjetar je promjenjljivog smjera i okreće požar iz jednog u drugi smjer, zbog čega je situacija nepredvidljiva. Naša dron ekipa je na terenu i prenosi nam slike sa požarišta”, rekao je Bešović, dodavši da su resursi Crne Gore ograničeni.

Televizija Vijesti javila je jutros da se požar brzo širi zbog bure u Boki kotorskoj, a gori nisko i suvo rastinje.

(vijesti.me)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender