11. 08. 2022.
Predstavnici Grada na parastosu u Mjesnoj zajednici Donja Kola

Predstavnici Grada na parastosu u Mjesnoj zajednici Donja Kola

Predstavnici Grada na parastosu u Mjesnoj zajednici Donja Kola

Kako bi odali počast poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata, danas je služen parastosi u Mjesnoj zajednici Donja Kola, a polaganju vijenaca prisustvovao je gradski menadžer, Bojan Kresojević i savjetnica gradonačelnika za kulturu i socijalnu politiku, Mirna Savić – Banjac.

Kako je istakao gradski menadžer, svaki dan treba da se prisjećamo svih boraca koji su živote dali za slobodnu Republiku Srpsku.

-Danas se sjećamo junaka iz odrambeno – otadžbinskog rata, njih 22 iz Donjih Kola, koji su Republiku Srpsku stavili iznad svojih života. Danas smo ovdje u mnogo većem broju nego što je to bio slučaj prethodne godine. To je najmanje što možemo da uradimo. Zato, Republiku Srpsku treba da čuvamo na sve moguće načine. Takođe, moramo da njegujemo kulturu, tradiciju i identitet u ovim izazovnim vremenima. Mi gledamo šta možemo da uradimo za porodice poginulih boraca. Gradićemo i spomen – obilježje, a to je dug koji se nagomilao i koji tek sada, nakon 30. godina, dolazi na naplatu – istakao je gradski menadžer.

Predsjednik gradske boračke organizacije, Goran Rogić zahvalio se svima koji su pomogli organizaciju ovog događaja.

-Svako naše okupljanje osvježava uspomenu na junačka djela, ne samo boraca koji su svoje živote položili u odbrambeno – otadžbinskom ratu, nego i za sve druge borce sa ovih prostora u svim drugim ratovima koji su svoje živote dali – istakao je Rogić.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender