11. 08. 2022.
Pripadnici Rosu oteli Srbina i sanitetsko vozilo

Pripadnici Rosu oteli Srbina i sanitetsko vozilo

Pripadnici Rosu oteli Srbina i sanitetsko vozilo

Pripadnici Rosu, naoružani dugim cijevima, uhapsili su Srbina u blizini mjesta Rudare kraj Zvečana na KiM gdje je u nedjelju uveče bio blokiran put, saznaje Kosovo onlajn.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da su danas na sjeveru KiM pripadnici Rosu zaustavili sanitetsko vozilo koje su zajedno sa vozačem Dejanom Spahićem odveli u nepoznatom pravcu.

O ovom, kako kaže, skandaloznom događaju, Petković je obavijestio visokog predstavnika EU za dijalog Miroslava Lajčaka.

Petković je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da se incident dogodio oko 14.00 časova na putu Leposavić-Kosovska Mitrovica kod Grabovca i najavio da će zbog toga biti podnijeta krivicna prijava protiv Aljbina Kurtija koji je nastavio da teroriše srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Kako je rekao Petković, dan nakon umirivanja tenzija na sjeveru KiM Kurti kreće sa novim, najtežim provakacijama,

– Četiri policajca Rosu do zuba naoružanih, maskirani su kidnapovali Dejana, a jedan pripadnik Rosu je sjeo za volan santitetskog vozila i svi su otišli u nepoznatom pravcu ka jugu – rekao je Petković.

Razlog zbog kojeg se to dogodilo, navodi Petković, jeste što je Dejan Spahić prevozio lijekove iz Doma zdravlja u Leposaviću ka Zdravstvenom centru u Kosovskoj Mitrovici.

– Aljbin Kurti udara i na naše bolesnike, pacijente koji u teškom stanju i koji čekaju na ove lijekove i infuzioni materijal. Poslije udara na tablice i lične karte, sada na red dolaze i zdravstvene institucije – rekao je Petković.

On je dodao da je srpski narod izuzetno i uznemiren jer niko ne zna šta je sljedeći potez Kurtija i da je o ovom događaju obavijestio i Miroslava Lajčaka.

(Tanjug)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender