17. 08. 2022.
Zaharova: Amerika donosi destabilizaciju svijetu

Zaharova: Amerika donosi destabilizaciju svijetu

Zaharova: Amerika donosi destabilizaciju svijetu

 SAD donose destabilizaciju svijetu, napisala je na “Telegramu” portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ona je komentarisala podatak da je Kina suspendovala uvoz brojnih prehrambenih proizvoda iz Tajvana, kao odogovor na potencijalnu posjetu predsjedavajuće Predstavničkog doma Kongresa SAD Nensi Pelosi Tajpeju.

“Vašington donosi destabilizaciju svijetu. Nijedan sukob nije riješen u proteklim decenijama, dok su mnogi isprovocirani”, istakla je Zaharova.

Prema pisanju lista “Džonguo šibao”, Pelosijeva će doputovati večeras u Tajpej, zajedno sa još šest ljudi koji će predstavljati Demokratsku stranku SAD.

Očekuje se da će američki vojni avion letjeti ka sjeveru ostrva, preko istočne obale, a tajvanska vojska, po svemu sudeći, pojačava mjere bezbjednosti u tom dijelu Tajvana, prenio je TASS.

Ukoliko Pelosijeva dođe na Tajvan, to će biti prva posjeta jednog predsjedavajućeg Predstavičkom domu u posljednjih 25 godina. Peking je u više navrata upozorio Vašington da će potencijalna posjeta Pelosijeve Tajvanu imati posljedice i da će Kina preduzeti oštre mjere. (Srna)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender