29. 09. 2022.
Detalji ubistva u Grudama: Ubijen bivši poslanik, napadač iz kalašnjikova pucao po gostima kafića

Detalji ubistva u Grudama: Ubijen bivši poslanik, napadač iz kalašnjikova pucao po gostima kafića

Detalji ubistva u Grudama: Ubijen bivši poslanik, napadač iz kalašnjikova pucao po gostima kafića

Mate Grizelj (34) i Velimir Bušić (60), poznati preduzetnik, jedan od osnivača HDZ-a 1990 i bivši poslanik u Skupštini Zapadnohercegovačkog kantona, ubijeni su, dok su dvije osobe ranjene u krvavom pohodu u mjestu Gorica kod Gruda.

Do pucnjave je došlo noćas oko dva časa ispred kafića „Zmaj“ i svemu je prethodila svađa u kafiću, nakon koje je napadač (50) otišao kući i vratio se s kalašnjikovim, a zatim počeo da puca po ljudima koji su se nalazili ispred kafića.

Nemile scene dogodile su se tokom održavanja tradicionalne proslave povodom dana svetog Stjepana, zaštitnika lokalne župe.

Federalni mediji navode da su napadača savladali ljudi koji su se zatekli u blizini kafića.

va muškarca preminula su na licu mjesta, a dva su povrijeđena. Prema navodima medija u FBiH, jedan muškarac teško je povrijeđen zbog čega mu je amputirana noga u mostarskoj bolnici.

“Avaz” navodi da je u  Gorici trenutno opsadno stanje.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zapadnohercegovačkog kantona potvrdili su vijest o dvostukom ubistvu.

– Policijska uprava Grude primila prijavu da je u mjestu Gorica, opština Grude, došlo do pucnjave  iz vatrenog oružja, a tom prilikom je više osoba upucano – saopšteno je iz MUP-a.

Dodaju da je policija odmah po prijavi izašla na mjesto događaja, te su sa njima na terenu bili i dežurni tužilac, koji je naložio istragu i obdukciju tijela nastradalih i dežurna ekipa Hitne pomoći Doma zdravlja Grude.

– Napadač je uhapšen i tereti se za krivično djelo ubistvo i nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih materija. Utvrđeno je da su dvije osobe smrtno stradale a još dvije su zadobile povrede iz vatrenog  oružja- navode iz policije.

Uviđaj na mjestu pucnjave izvršili su policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a i PU Grude a preduzimaju se i druge mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti ovog krivičnog djela i u cilju dokumentovanja istog.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender