17. 08. 2022.
Selak: Oni koji slave etničko čišćenje zaslužuju samo žaljenje

Selak: Oni koji slave etničko čišćenje zaslužuju samo žaljenje

Selak: Oni koji slave etničko čišćenje zaslužuju samo žaljenje

 pogrom i protjerivanje stotina hiljada Srba iz Krajine je najveće etničko čišćenje u Evropi i zločin za koji niko nije procesuiran i žalosno je što u 2022. godini jedna članica Evropske unije taj dan proslavlja rugajući se žrtvama i prognanima, poručio je predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak.

Zemlja i narod koji svoju državnost zasnivaju na genocidu zaslužuju prvenstveno sažaljenje, dodao je Selak. 

– Iz dosadašnje istorije, trebalo bi da smo svi naučili jednu važnu lekciju a to je da stranim gospodarima na Balkanu rok trajanja nikad nije dugačak. Hrvatska danas očigledno ima podršku Evropske unije i međunarodne zajednice da slavi etničko čišćenje, ali brzo će doći dan kada će tog da se stide i kao narod i kao država. Gledajući i slušajući najviše hrvatske zvaničnike i njihovu proslavu, normalan čovjek može da osjeti samo sažaljenje prema normalnim građanima Hrvatske. Poruke mržnje, ratno huškanje i izrugivanje žrtvama i prognanima ne mogu donijeti ništa dobro, ni Hrvatskoj ali ni regionu – poručio je Selak.

On je naglasio da Republika Srpska i Srbija nikad više neće i ne smiju dozvoliti da Srbi kao narod budu žrtve genocida, te da je dužnost današnjih generacija da sačuvaju sjećanje na stradale.

– Јedina ispravna politika srpskog naroda je jedinstvo i međusobna podrška i to smo mogli da naučimo na bezbroj primjera u prošlosti. Podrška našem narodu na Kosmetu, podrška povratnicima u FBiH i Hrvatsku, jačanje veza sa dijasporom i čvrsta saradnja Srpske i Srbije su uslovi da nam se više nikad ne dešavaju pogromi i pokolji – istakao je Selak.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender