07. 10. 2022.
Počelo štampanje glasačkih listića, sve je pod video – nadzorom

Počelo štampanje glasačkih listića, sve je pod video – nadzorom

Počelo štampanje glasačkih listića, sve je pod video – nadzorom

U pogonu “Unioninvestplastike” u Semizovcu kod Sarajeva danas je počelo štampanje oko 14 miliona glasačkih listića za opšte izbore 2. oktobra, za šta će biti utrošeno oko 120 tona papira.

Predsjednik Centralne izborne komisije /CIK/ BiH Suad Arnautović rekao je da će se na glasačkim listićima naći 127 političkih subjekata, od kojih su 72 političke stranke, 38 koalicija i 17 nezavisnih kandidata, što je ukupno 7.257 kandidata na glasačkim listićima.

“CIK je odlukom od 7. jula imenovao tim za praćenje realizacije usluga štampanja i pakovanja glasačkih listića. Tim će pratiti i nadzirati nabavku, opremanje, skladištenje i upotrebu papira sa vodenim žigom i proces štampanja i pakovanja glasačkih listića, o čemu će pismeno obavještavati Komisiju”, rekao je Arnautović novinarima povodom početka štampanja glasačkih listića.

On je napomenuo da postoji višestruka kontrola i nadzor nad procesom štampanja i pakovanja glasačkih listića.

“Postoji dvadesetčetvoročasovni video-nadzor kojem CIK može pristupiti u svakom trenutku iz sjedišta Komisije. Snimci video-nadzora će biti sačuvani i predati Komisiji”, naveo je Arnautović.

Predsjednik CIK-a najavio je i početak štampanja glasačkih listića za birače koji će glasati putem pošte izvan BiH, o čemu će javnost biti blagovremeno informisana.

“To će biti grupa birača koji će prvi dobiti glasačke listiće, daleko prije 2. oktobra”, naglasio je Arnautović. (Srna)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender