26. 09. 2022.
Dario iz Gradiške na putu za Ostrog spasio život dječaku

Dario iz Gradiške na putu za Ostrog spasio život dječaku

Dario iz Gradiške na putu za Ostrog spasio život dječaku

Prije nekoliko dana na granici Republike Srpske i Crne Gore desila se dramatična situacija u kojoj je Dario iz Gradiške spasao dječaka Strahinju J. (15) koji je putovao sa porodicom iz Srbije.

Dario Šarić i njegova djevojka Bojana Šarkan zaputili su se iz Gradiške ka manastiru Ostrog u Crnoj Gori, međutim nisu mogli preći granicu jer je Bojana zaboravila dokumente, te su morali napustiti autobus.

“Dok smo čekali prevoz za Trebinje, jer smo odlučili tamo provesti vikend kad već nismo gdje smo planirali, naišao je automobil BG tablica i velikom brzinom prošao kroz granični prelaz i zaustavio se sa desne strane puta. Iz vozila su izašli uplakani majka i otac sa još dvoje djece”, priča za portal Bojana Šarkan.

Vidjeli su da nešto nije uredu i pritrčali su prema automobilu.

“Dario je dječaka, koji je bio van sebe i grcao krv, oborio na stranu i ne oklijevajući na silu otvorio usta i izvukao jezik. Svi su bili u šoku, niko nije prilazio. Dario je rekao da se zovne hitna pomoć, što je i uradio pogranični policajac. Dok smo čekali hitnu on se borio za Strahinju koji je došao malo sebi, ali i dalje u neznanju šta ga je snašlo. Hitna pomoć je došla nakon 10 minuta i povezala malog Strahinju u Trebinje”, kaže Bojana.

Kako nam kaže Bojana, ustanovljeno je da je dječak imao prvi napad epilepsije koji je bio vrlo jak i dug.

Strahinjina porodica je iz Surčina, a dječaka su kasnije iz Trebinja odveli u Beograd gdje će dobiti svu potrebnu terapiju.

“Jutros su nam se javili majka Kristina J. i Strahinja, izrazili su zahvalnost što su i podijelili na društvenim mrežama”, kaže Bojana. “Sa ovim svim hoću da kažem kako je dragi Bog i Sveti Otac Vasilije bio među nama te nas je zaustavio da pređemo granicu i pomognemo hrabrom Strahinji”, zaključila je za “Gradiskalive.com” Bojana Šarkan.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender