26. 09. 2022.
Serena Vilijams najavila kraj karijere

Serena Vilijams najavila kraj karijere

Serena Vilijams najavila kraj karijere

Jedna od najboljih teniserki svih vremena, Amerikanka Serena Vilijams, odlučila je da kaže zbogom tenisu i da završi karijeru. Ipak, to se neće dogoditi odmah, jer se nada da će igrati na US openu koji počinje krajem avgusta i da bi nakon toga mogla i da zvanično ode u penziju u velikom stilu.

Ona je saopštila ovu odluku na spektakularan način, kroz naslovnu stranu časopisa Vog, gdje uz njenu fotografiju stoji naslov “Serenin oproštaj”.

– Dođe trenutak u životu kada odlučujemo da moramo da krenemo u drugom pravcu. To vrijeme je uvijek teško kada nešto toliko voliš. Može moj, da ja uživam u tenisu. Ali, sada je počelo odbrojavanje. Moram da se fokusiran na to da budem mama, na svoje duhovne ciljeve i konačno da otkrijem drugačiju, ali uzbudljivu Serenu. Uživaću u ovih nekoliko narednih nedjelja – napisala je Serena u oproštaju.

Serena je inače osvojila 23 Grend slem titule, svaki Grend slem je osvojila po najmanje tri puta, i nedostajao joj je samo jedan da obori večni rekord koji je u rukama Margaret Kort, prenosi Glas Srpske.

Tokom karijere je dugo bila prva teniserka svijeta, a od tenisa je zaradila 94.500.000 dolara.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender