26. 09. 2022.
Psi u novom domu: U proteklom mjesecu udomljena 22 psa iz azila na Manjači

Psi u novom domu: U proteklom mjesecu udomljena 22 psa iz azila na Manjači

Psi u novom domu: U proteklom mjesecu udomljena 22 psa iz azila na Manjači

Akcija „Udomi ljubav“ koju je u aprilu mjesecu pokrenuo Grad Banja Luka i protekli mjesec opravdala je očekivanja.

Naime, u toku jula mjeseca 22 jedinke iz azila našle su svog vlasnika i stalni dom.

-Isti mjesec, sa ulice u azil na Manjači su sklonjene 42 jedinke, koje su spremne za udomljavanje, jer su prošle kompletan tretman, koji obuhvata pregled veterinara, sterilizaciju, obradu protiv vanjskih i unitrašnjih parazita, a osim zdravstvene obrade, životinje prođu i test karaktera. Razlog povećanja pasa je uglavnom u neodgovornom vlasništvu, gdje su udomitelji, odnosno vlasnici, uzeli olako na sebe odgovornost i brigu ljubimaca, a nakon toga uvdjevši da je to obaveza, rješavaju ih se na način da ih ostave na zabačenim  lokacijama. Ovom prilikom, još jednom apelujemo da vlassnici budu odgovorni, da svoje ljubimce obilježe mikročipom i da izvrše sterilizaciju ili kastraciju jedinke. – navode iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Podsjećamo, u komunikaciji i saradnji sa volonterima, Grad je dogovorio da se u narednom periodu, pored Dana otvorenih vrata, realizuje  i Dan volontera,

Takođe, izrađena je i Fejsbuk stranica za udomljavanje pasa „Udomi ljubav – Azil Banja Luka“, putem koje će svi zainteresovani moći da se informišu na koji način da udome psa, da pogledaju fotograafije pasa koji čekaju na svoj stalni dom.

U proteklom periodu mnogo se radilo na uređenju azila na Manjači, a samim tim i na poboljšanju uslove za boravak svih jedinki koje se trenutno tamo nalaze, navode iz Gradske uprave.

Postavljena je stolarija na objekat azila, napravljeni su odvojeni boksovi za štence, a u azil su stigle i vrijedne donacije ljubitelja životinja.

Podsjećamo, Grad Banja Luka je već nekoliko puta održao sastanke sa predstavnicima udruženja i ljubitelja životinja, na kojima je između ostalog prisustvovao i gradonačelnik Draško Stanivuković, gdje su dogovoreni neki od narednih koraka, a sve kako bi uslovi iz azila bili bolji za sve jedinke koje borave tamo.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender