06. 10. 2022.
Za ljubav se ne moli, u prijateljstvu se ne pretvara, naklonost se ne traži

Za ljubav se ne moli, u prijateljstvu se ne pretvara, naklonost se ne traži

Za ljubav se ne moli, u prijateljstvu se ne pretvara, naklonost se ne traži

Svima bi trebalo biti jasno da se za ljubav ne moli, u prijateljstvu ne pretvara, naklonost ne traži, ali često to nije tako.

Postoje stvari za koje nije potrebno previše razmišljanja, previše vremena da bi se razumjele i shodno tome, živjele sa prirodnošću i neposrednošću koju zaslužuju.

Kao i ljubavi tako i prijateljstvu. Čak i više nego u bračnom odnosu u pravom prijateljstvu, ne bi trebalo da bude interesa, želja, dozvola.

Kada su u prijateljstvu pažnja, telefonski poziv, slanje poruke uvijek na štetu jednog od njih dvoje, to znači da nešto nije u redu. Da se ​​nešto slomilo, nešto što je podriveno u korjenu.

Nikada ne treba moliti za ljubav, za riječ utjehe i prisustva, posebno u kritičnim trenucima, to je nešto što razlikuje autentični odnos od odnosa zasnovanog samo na interesu

Jedno istraživanje istaklo je tačke istinskog prijateljstva.

Prvo je definisao istinsko prijateljstvo kao iracionalno dobro. Osjećaj koji može izdržati vrijeme, distancu, čak i svađe i nesuglasice između dvije osobe. Ono je prisutno i ne može se objasniti sa toliko argumenata.

Drugi ključni element je veza. Oblik posebne empatije koji odmah, direktno, vodi ka razumijevanju raspoloženja druge osobe. I u srećnim i u tužnim trenucima. Sposobnost da se sve spontano dijeli.

Dijeljenje je treći osnovni element. Osjećanje i razumijevanje emocija, stanje uma je važno, poznavanje emocija i želja da ih podijelite je ono što čini razliku, što čini odnos zaista jedinstvenim i neraskidivim.

Ako ovi elementi ne postoje, teško je odnos predstaviti kao istinsko prijateljstvo.

Jer, kao i u toliko situacija u kojima živimo, nepogrešivi sudija je rigorozan, ali pravičan i zove se vrijeme, prenosi Bebamur.

On je sudija koji ne daje ništa, naprotiv, ali je u stanju da mjeri pravi intenzitet prijateljstva.

To je taj prostor koji ne daje lažne izgovore.

Ili je konkretno, proživljen ili nije.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender