26. 09. 2022.
Preminuo poznati banjalučki ljekar Zdravko Josipović

Preminuo poznati banjalučki ljekar Zdravko Josipović

Preminuo poznati banjalučki ljekar Zdravko Josipović

Univerzitetski klinički centar Republike Srpske (UKC RS) saopštio je da je danas preminuo uvaženi ljekar Zdravko Josipović, specijalista anestezije i reanimacije koji je najveći dio svog radnog vijeka proveo u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

“Prim. dr Zdravko Josipović rođen je 18.5.1949. godine u  Valjevu. Radio je kao ljekar u Domu zdravlja Kotor Varoš od 1976. do 1983. godine kada zasniva radni odnos u tadašnjem Medicinskom centru Banjaluka kao ljekar na specijalizaciji iz anesteziologije i reanimacije u Anesteziološkoj službi”, navedeno je u saopštenju UKC RS.

Kako se dodaje specijalistički ispit položio je 1986. godine u Beogradu. 

“Tokom svog radnog vijeka u našoj ustanovi obavljao je poslove šefa Odjeljenja anestezije na Paprikovcu i šefa Odjeljenja anestezije sa ambulantom pri Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje. Bio je aktivan učesnik Odbrambeno- otadžbinskog rata u Vojsci Republike Srpske od 1992. do 1995. godine”, dodaje se u saopštenju.

Kako se pojašnjava, za potpredsjednika Skupštine Grada Banjaluka imenovan je 2004. godine. Tu dužnost obavljao je u još dva mandata 2008. i 2012. godine.

“Ljekari, medicinsko osoblje i svi zaposleni u našoj ustanovi koji su sarađivali sa njim imali su privilegiju što su poznavali uvaženog ljekara i što su imali priliku da sa njim sarađuju. Bio je vrhunski profesionalac, pun etike i odgovornosti prema onima kojima je to bilo najpotrebnije”, navedeno je u saopštenju, prenose Nezavisne novine.

Komemorativna sjednica prim. dr Zdravku Josipoviću održaće se u ponedjeljak 15. avgusta u 10.30 časova godine u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, a sahrana će biti obavljena isti dan u 13.00 časova na groblju Sveti Marko u Banjaluci.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender