27. 09. 2022.
Vuka Borilovića ubio sugrađanin

Vuka Borilovića ubio sugrađanin

Vuka Borilovića ubio sugrađanin

Cetinjanina Vuka Borilovića (34) koji je danas ubio deset osoba a šest ranio, ubio je njegov sugrađanin, kazala je nadležna tužiteljka Višeg državnog tužilaštva iz Podgorice.

Ona nije mogla da kaže o kome se radi, jer je objasnila da uviđaj još traje.

Prethodno su mediji objavili da je Borilovića ubila policija.

Povodom nezapamćene tragedije na Cetinju Vlada će proglasiti trodnevnu žalost.

U Kliničkom centru Crne Gore nalaze se četiri pacijenta koja su povrijeđena danas u pucnjavi na Cetinju, od kojih su tri životno ugrožene, saopštila je direktorica KCCG Ljiljana Radulović.

Ona je kazala da su na liječenju u KCCG odrasle osobe koje su ranjene na Cetinju.

“Svi pacijenti su zbrinuti i ne očekujemo više pristiglih povrijeđenih osoba”, rekla je Radulović.

Nezapamćena tragedija, kakvu ne pamti Crna Gora dogodila se danas na Cetinju kada je ubijeno jedanaest osoba, među njima i dvoje djece.

Do pucnjave je došlo danas oko 16 časova,  u blizini Vladinog doma, kada je Cetinjanin Vuk Borilović (34) iz vatrenog oružja ubio deset, i ranio šest osoba. Ranije je objavljeno da je Borilovića ubila policija, ali je kako se pretpostavlja njega ubio jedan stanovnik Cetinja. U pucnjavi je ranjen i jedan policajac.

Cetinsjki list piše da je policajac pogođen u glavu.

Navodno, motiv za ovu nezapamćenu tragediju, je o porodični sukob.

Prema nezvaničnim saznanjima do pucnjave je došlo nakon kraće porodične svađe kada je Borilović potegao vatreno oružje i pucao u prolaznike koje su se nalazili kod Vladinog doma, javlja Cdm.

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin oglasio se video porukom nakon današnje tragedije na Cetinju, u kojoj je ubijeno 11 osoba, među kojima je i dvoje djece.

Kazao je da je današnji dan tragičan ne samo za Cetinje, nego za cijelu Crnu Goru.

– Ljudski životi su najvrijedniji i nenadoknadivi, a danas smo izgubili 11 građana i građanki, među kojima i dvjoje djece. Saosjećam sa porodicama stradalih i u svoje lično ime i u ime Uprave policije upućujem im na ovaj način izraze najdubljeg saučešća, a pošto u trenutku ovog događaja nisam bio u Podgorici, poći ću večeras i na Cetinje. Takođe, nadam se da će se povrijjeđeni brzo i uspešno oporaviti – saopštio je Brđanin, prenose Vijesti.

On je podijelio i informacije o događaju.

– Prema za sada poznatim okolnostima, danas oko 15.30 časova tridesetčetvorogodišnji muškarac V.B., sa Cetinja, pucao je na porodicu, čiji su članovi boravili u prostorijama njegove kuće kao podstanari u naselju Medovina. On je, tom prilikom, upotrebom vatrenog oružja – lovačke puške – lišio života dvoje djece, jedno starosti osam, a drugo jedanaest godina i ranio njihovu majku koja je u medicinskoj ustanovi podlegla povredama. Potom je izašao i pucao iz istog vatrenog oružja na stanovnike ovog naselja kojom prilikom je lišio života još sedam osoba, a ranio šest – dodao je on.

Po pozivu građana, na lice mjesta su upućeni policijski službenici kojom prilikom je u razmjeni vatre teško ranjen jedan policijski službenik.

– Za sada nije jasno što je potaklo V.B. na ovako gnusan čin, kojom prilikom je i sam lišen života – ističe Brđanin.

Naglasio je da se okolnosti cjelokupnog događaja, uključujući i lišenje života V.B. i dalje utvrđuju, te da će javnost, posredstvom medija, biti obavještena o svim detaljima.

– Želim i da izrazim nadu da više nikad nećemo svjedočiti ovakvoj tragediji u Crnoj Gori. Vjerujem da svi poštujemo bol porodica, a zahvaljujem medijima na korektnom odnosu u dosadašnjem izvještavanju i apelujem da se sa maksimalnim oprezom nastavi izvještavanje – zaključio je Brđanin.

(CDM, agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender