06. 10. 2022.
Izdvojeno preko 1,3 miliona KM: Novčanu podršku dobilo 2.570 porodilja

Izdvojeno preko 1,3 miliona KM: Novčanu podršku dobilo 2.570 porodilja

Izdvojeno preko 1,3 miliona KM: Novčanu podršku dobilo 2.570 porodilja

Podršku Grada do sada je dobilo preko 2.570 porodilja, za šta je ukupno izdvojeno 1,35 miliona KM.

Odjeljenje za društvene djelatnosti svakodnevno radi i na obradi ovih zahtjeva za isplatu novčane pomoći prilikom rođenja djeteta

Naime, od januara 2022. godine do danas ispllaćena su 974 zahtjeva, a tokom prošle godine kada je i uveden ovaj vid podrške – podržano je 1.596 zahtjeva, navode iz Gradske uprave.

Obrada pristiglih zahtjeva odvija se u kontinuitetu, pa su tako svi zaprimljeni zahtjevi koji su sa kompletnom dokumentacijom i isplaćeni.

Podsjećamo da sve majke koje su stekle potomstvo od 01. januara 2021. godine mogu da podnesu zahtjev za isplatu novčane podrške u iznosu od 500 KM do 2.000 KM.

Grad Banja Luka je opredijeljen da maksimalno podrži porodicu, kao stub svakog uspješnog društva i ova podrška porodiljama je samo jedna od brojnih u okviru programa podrške porodici.

Potrebna dokumentacija

Zahtjev za isplatu novčane podrške, porodilje koje ispunjavaju uslove mogu predati u Gradskoj upravi, u Prijemnoj kancelariji (soba 16) šalter 1 ili 2.

Uz popunjen zahtjev, potrebno je priložiti sljedeću dokumentaciju:

  • uvjerenje o prebivalištu na teritoriji grada Banja Luka u neprekidnom trajanju dvije godine i duže za majku, odnosno oca djeteta ukoliko majka nema prijavljeno prebivalište na teritoriji grada Banja Luka u neprekidnom trajanju dvije godine i duže, odnosno hranitelja ili staratelja;
  • kopiju kartice tekućeg računa;
  • kućnu listu;
  • uvjerenje o prebivalištu na teritoriji grada Banja Luka za dijete.

Za sve dodatne informacije, zainteresovani se mogu obratiti Odjeljenju za društvene djelatnosti, putem telefona broj: 051/244-444, lokal 712 ili lično u kancelariju broj 24.

Podrška Grada roditeljstvu: U toku Javni poziv za sufinansiranje vantjelesne oplodnje

Opredijeljenost Grada Banje Luke je da podrži i veći broj parova u sticanju potomstva, što je vidljivo kroz brojne novine i olakšice koje su uvrštene u ovogodišnji javni poziv za sufinansiranje procesa vantjelesne oplodnje.

Javni poziv otvoren je do 22. avgusta i možete ga preuzeti OVDJE.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender