02. 10. 2022.
Narandžasto upozorenje na visoku temperaturu vazduha, izbjegavati vožnju u najtoplijem dijelu dana

Narandžasto upozorenje na visoku temperaturu vazduha, izbjegavati vožnju u najtoplijem dijelu dana

Narandžasto upozorenje na visoku temperaturu vazduha, izbjegavati vožnju u najtoplijem dijelu dana

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti sunčano sa temperaturom do 39 stepeni Celzijusovih, zbog čega je na snazi narandžasti meteoalarm.

Kasnije poslije podne i uveče na zapadu se očekuje postepeno naoblačenje, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom noći na zapadu oblačno, povremeno sa kišom i pljuskovima, te vjetrovito uz umjeren do jak jugozapadni vjetar.

Duvaće slab do umjeren zapadni i jugozapadni vjetar, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se na većini puteva odvija redovno, a zbog najavljenih vrućina vozačima se preporučje da izbjegavaju putovanja na duže relacije u najtoplijem dijelu dana, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na dionici magistralnog puta Podromanija-Mokro-Sumbulovac-Rogoušići-Donja Ljubogošta, na lokalitetu kamenoloma “Rogoušić”, danas će, zbog radova, od 14.00 i 16.00 časova biti na snazi dvije privremene obustave saobraćaja od pet do sedam minuta.

Od 17.00 do 2.00 časa danas i u naredna dva dana biće obustavljen saobraćaj na dionici regionalnog puta Srbac-Gornja Vijaka i u Ulici Bože Tatarevića u Prnjavoru zbog održavanja manifestacije “Tradicionalni prnjavorski vašar”.

Režim saobraćaja izmijenjen je u tunelu “Čeljigovići” na dionici magistralnog puta entitetska granica /Lapišnica/-Ljubogošta, kao i u tunelu “Stambolčić” na magistralnom putu Pale-Podgrab zbog farbarskih radova i instalacije opreme.

Izmijenjen je režeim saobraćaja i na dionici magistralnog puta Krupac-granica Republike Srpske /Bogatić/, na pravcu Konjević Polje-Milići, na putu Stari Majdan-Banjaluka /Rudarska/ i dionici granica Republike Srpske /Bakračuša/-Nevesinje jedan.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac radi isključivanja i uključivanja na teren mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor, te na pravcu Rudanka-Doboj jedan radi isključivanja i uključivanja na teren mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka /uključujući most/ do tunela “Putnikovo brdo dva”.

Produženi su radovi na regionalnim putevima Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na regionalnim putevima entitetska granica Ćesim-Pridvorci, Prijedor tri-entitetska granica /Stara Rijeka/ za vrijeme prelaska radnih mašina tokom eksploatacije rudnika Ljubija, Šipovo-entitetska granica /Novo Selo/ i Јezero-Šipovo.

Јednom kolovoznom trakom, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići /na samoj liniji razgraničenja/, na regionalnom putu Bistrica-Podgrab i na pravcu Ukrina-Gornja Vijaka, te na dionici Bobetino Brdo-Stari Ugljevik-Glavičice.

Polučasovne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena na snazi su na dionici Šamac jedan-Grebnice, na lokalitetu Grebnice-Tišina od 8.00 do 14.00 časova, te na regionalnom putu Polje-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, grad Derventa, od 8.00 do 15.00 časova.

Prevoz vangabaritnog tereta odvijaće se na pravcu entitetska granica Stanić Rijeka-Derventa-granični prelaz Brod.

U FBiH saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva M-5 i M-16 u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Zbog radova na izgradnji kružnog toka u blizini mjesta Bradina na magistralnom putu Tarčin-Konjic od 22.00 do 6.00 časova saobraća se naizmjenično jednom trakom.

Na magistralnom putu Јajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noću saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije se zbog radova saobraćaj i na pravcima Žitomislići-Počitelj /Ševaš Njive/, Donji Vakuf-Travnik /Komar/ i Šamac-Orašje /Grebnice-Bazik/.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender