25. 09. 2022.
Blizu smo zvanične potvrde da Novak neće moći na US Open

Blizu smo zvanične potvrde da Novak neće moći na US Open

Blizu smo zvanične potvrde da Novak neće moći na US Open

Iako se još čeka definitivna potvrda, postaje sve jasnije da Novak Đoković neće igrati na US Openu od jer nije vakcinisan. Poznati američki turnir oglasio se u nedjelju i još jednom ponovio da će na sve biti primjenjeni zdravstveni i bezbjednosni protokoli. Drugim riječima, u SAD će moći da doputuju samo vakcinisani.

Prema saopštenju, pravilo o obaveznoj vakcinaciji odnosiće se samo za one koji dolaze iz inostranstva, dok će na turnir moći domaći stanovnici koji nisu primili vakcinu protiv kovida.

Ova i sve druge formulacije samo još jednom nagovještavaju ono što je odavno izvjesno – da Novak Đoković neće igrati na grend slemu prije 2023. godine i eventualnog nastupa na Australijan openu u januaru. Posljednji meč odigrao je u finalu Vimbldona 10. jula i kako sada stoje stvari, dvomjesečnu pauzu prekinuće nastupajući na Dejvis kupu za Srbiju u septembru.

“Trenutno, svi koji imaju ulaznice za US Open neće morati da prinesu i dokaz da su vakcinisani da bi ušli na US Open. Međutim, ako dolazite iz inostranstva da biste bili na turniru, onda morate da budete vakcinisani prihvatljivom serijom vakcina protiv korone da biste doputovali u SAD (ovo se odnosi na sve koji nisu državljani SAD ili migranti”, navedeno je u poruci organizatora.

Tako je još jednom nagovješteno ono što se praktično znalo od početka – da će Novak zbog odluke da se ne vakciniše biti spriječen da nastupi na drugom grend slem turniru ove godine, što će Rafael Nadal pokušati da iskoristi da mu u Americi ponovo odmakne na dvije titule više. Španac trenutno vodi 22:21 u grend slem peharima, javlja Glas Srpske.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender