29. 09. 2022.
Novina u Banjaluci: Formirana policija za pse

Novina u Banjaluci: Formirana policija za pse

Novina u Banjaluci: Formirana policija za pse

Grad Banja Luka je u sklopu Odjeljenja za inspekcijske poslove i komunalnu policiju, dobio i policiju za pse koja će se svakodnevno baviti pitanjima koja odnose na životinje u našem gradu.

Naime, ovo je veliki korak koji je napravljen u dogovoru sa udruženjima za zaštitu životinja.

Zadatak policije za pse će, između ostalog biti i da kontrolište da li vlasnici pasa poštuju sve ono što je potrebno, odnosno, da li psi imaju povodac, da li imaju brnjice i slično.

Sve ovo realizuje se kako bi psi imali adekvatne uslove za život i boravak kod svojih vlasnika, ali sa fokusom na bezbjednost naših sugrađana, navode iz Gradske uprave.

-Cilj ove novine je bolja bezbjednost za građane, poštovanje obaveza koje imaju vlasnici pasa, ali kontrola uslova u kojim borave životinje nakon udomljavanja. Ovo je još jedan od planova koji smo sproveli u djelo zajedno sa udruženjima za zaštitu životinja. Uredili smo azil, organizovali akciju „Udomi ljubav“, postavili hranilice za pse, a radimo na još mogo projekata koje ćemo vam uskoro predstaviti. Uradili smo mnogo kad je zaštita životinja i briga o kućnim ljubimcima u pitanju i tako ćemo nastaviti i dalje – rekao je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Sve infromacije oko rada policije za pse, ali i prijave problema, mogu da se dobiju putem broja telefona 065/877-031 i to od strane komunalnog policajca koji se u tom momentu nalazi na terenu, ali i putem telefona 051/306-464.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender