03. 10. 2022.
Putin: Vodićemo politiku koja odgovara našim interesima

Putin: Vodićemo politiku koja odgovara našim interesima

Putin: Vodićemo politiku koja odgovara našim interesima

Rusija će, kao moćna i nezavisna sila na svjetskoj sceni voditi samo onu politiku koja odgovara njenim fundamentalnim interesima, poručio je ruski predsjednik Vladimir Putin u obraćanju povodom Dana državne zastave.

On je istakao da je želja da se živi po sopstvenoj volji, ne dozvoljavajući spoljni diktat, dio genetskog koda Rusa, prenose RIA Novosti.

– Rusija je moćna, nezavisna svjetska sila. Mi smo čvrsti u tome da na međunarodnoj areni vodimo samo onu politiku koja odgovara fundamentalnim interesima Otadžbine – rekao je Putin.

Naglasio je da je ruska zastava, podignuta pre više od tri vijeka na prvom ruskom ratnom brodu, ostala simbol Rusije u teškim periodima njene istorije – pod Petrom Velikim u fazi formiranja Ruskog carstva, na ratištima Prvog svjetskog rata i u kontradiktornim, teškim vremenima drastičnih promjena 1990-ih.

– Danas je trobojnica čvrsto ušla u život građana kao sastavni dio ruske državnosti, simbol jedinstva naroda, njegove privrženosti otadžbini, spremnosti da brani nacionalne interese – dodao je.

Putin je izrazio uvjerenje da će zastava Rusije zauvek ostati sveti simbol za sve generacije građana zemlje, “da će ih inspirisati na podvig, radna dostignuća, osvajanje novih visina u nauci, kulturi i sportu i izazivati osjećaj ponosa na svoju otadžbinu”.

(Tanjug)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender