02. 10. 2022.
ŽRS o sudaru kod Prijedora: Mašinovođa reagovao po propisima

ŽRS o sudaru kod Prijedora: Mašinovođa reagovao po propisima

ŽRS o sudaru kod Prijedora: Mašinovođa reagovao po propisima

Preduzeće “Željeznice Republike Srpske” (ŽRS) saopštilo je da je prelaz “Topolik” kod Prijedora, gdje je danas putnički voz naletio na automobil, osiguran saobraćajnim znacima i trouglom preglednosti, kao i da je mašinovođa reagovao po propisima, ali da se udes nije mogao izbjeći.

Mašinovođa je vidjevši vozilo na putnom prelazu postupio po propisima, davao zvučne signale upozorenja i pristupio kočenju, ali, nažalost, udes se nije mogao izbjeći – dodaje se u saopštenju.

Putnički voz saobraćao je na relaciji Dobrljin-Banjaluka, a udes se dogodio u 16.00 časova.

Po prijavi su na lice mjesta izašle služba Hitne pomoći i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, kao i Komisija za vanredne događaje ŽRS, uviđaj je završen, a željeznički saobraćaj uspostavljen u 17.20 časova.

Iz “Željeznica Republike Srpske” ponovo apeluju da svi učesnici u saobraćaju vožnju prilagode uslovima puta i vremena, da se obavezno zaustave ispred pružnog prelaza, poštujući saobraćajnu signalizaciju, jer će samo tako biti izbjegnuti i smanjen broj nezgoda i udesa koji mogu imati tragične posljedice.

U Republici Srpskoj u toku je kampanja “Oprezni paze na pružne prelaze” s ciljem povećanja nivoa bezbjednosti saobraćaja.

Iz ŽRS-a poručuju da se preventivnim aktivnostima želi uticati na promjenu stavova i buđenje svijesti i lične odgovornosti kod svih učesnika u saobraćaju prilikom kretanja putem koji prelazi preko i pored željezničke pruge.

Muškarac čiji su inicijali S.P. iz Prijedora lakše je povrijeđen u sudaru “pežoa” kojim je upravljao i voza, rekla je Srni portparol prijedorske Policijske uprave Zvezdana Alendarević. (Srna)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender