27. 09. 2022.
85 novozaraženih u Republici Srpskoj

85 novozaraženih u Republici Srpskoj

85 novozaraženih u Republici Srpskoj

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 216 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 85 osoba.

Radi se o 36 muškaraca i 49 žena, od kojih je 10 mlađe, 40 srednje i 35 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 38 osoba je iz Banjaluke, 16 iz Bijeljine, po četiri iz Zvornika i Foče, tri iz Gradiške, po dvije iz Doboja, Istočnog Novog Sarajeva, Novog Goražda, Rudog i Srpca i po jedna iz Kotor Varoša, Lopara, Prijedora, Sokoca,Teslića, Trebinja, Ugljevika, Čajniča, Šekovića i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja. Radi se o jednom muškarcu i dvije žene, starije životne dobi, iz Banjaluke, Pala i Trebinja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 117.626 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 6.477 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 437.446 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 163, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 64, a u ostalim bolnicama 99. Na respiratoru su četiri osobe (tri u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i jedna u Bolnici Prijedor).

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender