03. 10. 2022.
Grad radi na rješavanju problema otpadnih voda u Debeljacima

Grad radi na rješavanju problema otpadnih voda u Debeljacima

Grad radi na rješavanju problema otpadnih voda u Debeljacima

Projekat rješavanja problema otpadnih voda i izgradnje kanalizacionog sistema u banjalučkom naselju Debeljaci zahtijeva značajna sredstva i grad radi na tome da ovaj problem bude uskoro riješen, rečeno je Srni iz Gradske uprave.

Iz Gradske uprave su istakli da su upoznati sa ovim problemom i da mu pristupaju sistematski, što znači izgradnju uređaja za tretman otpadnih voda u skladu sa Zakonom o vodama.

Oni su naveli da je u naseljima koja nemaju riješenu kanalizacionu mrežu obaveza da se izgrade propisne septičke jame u skladu sa Pravilnikom o tretmanu i odvodnji otpadnih voda.

Iz Gradske uprave su podsjetili da imaju ugovor za izvođenje radova na glavnoj saobraćajnici kroz naselje Debeljaci i da je u toku rekonstrukcija saobraćajnice od pruge do raskrsnice sa Ulicom Arčibalda Rajsa, u dužini od 620 metara.

“Izvedena je oborinska kanalizacija, i kućni priključci na vodovod i fekalnu kanalizaciju, a trenutno su u toku završni radovi na kolovoznoj konstrukciji, ugradnji slivnika i nivelisanju šahtova. Završetak radova očekuje se krajem septembra”, rekli su iz Uprave.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Debeljaci Dragan Kavić ranije je rekao Srni da se mještani ovog naselja, svega pet kilometara od centra grada, svakodnevno suočavaju sa mnogobrojnim problemima zbog nepostojanja adekvatnog kanalizacionog sistema i otpadnih voda koje se slijevaju niz ulice i ugrožavaju lokalna domaćinstva.

On je istakao da je Savjet uputio dopis prema Gradskoj upravi da prioritet bude izgradnja kanalizacije u dužini od 300 metara od Ulice Tešana Podrugovića do osnovne škole.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender