06. 10. 2022.
Јednomjesečni pritvor Dervenćaninu zbog obljube maloljetnice

Јednomjesečni pritvor Dervenćaninu zbog obljube maloljetnice

Јednomjesečni pritvor Dervenćaninu zbog obljube maloljetnice

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Derventi odredio je jednomjesečni pritvor licu čiji su inicijali E.M. /46/ sa područja ovog grada zbog krivičnih djela polna zloupotreba djeteta starijeg od 15 godina i ugrožavanje bezbjednosti, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva u Doboju.

Tužilac je predložio pritvor zbog bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti krivično djelo koje mu se stavlja na teret ili izvršiti krivično djelo kojim prijeti.

Za krivično djelo polna zloupotreba djeteta starijeg od 15 godina može se izreći kazna zatvora od dvije do osam godina.

Iz Tužilaštva navode da je sud mjeru pritvora E.M. odredio 11. avgusta, a da je 12. avgusta vijeće sudija Osnovnog suda u Derventi odbilo kao neosnovanu žalbu branioca osumnjičenog.

E.M. je osumnjičen da je, nakon što je upoznao maloljetnicu, rođenu 2004. godine i stekao njeno povjerenje, od 28. februara do 8. avgusta na raznim mjestima u gradu u nekoliko navrata izvršio obljubu prijeteći njoj i njenoj sestri da ne smiju nikome reći za njihov odnos, iako je znao da je oštećena maloljetna i da između njih postoji veliki nesrazmjer u zrelosti i uzrastu, dodaju iz Tužilaštva.

Od aprila do 7. jula E.M. je oštećenoj maloljetnici upućivao ozbiljne prijetnje da će ubiti nju i njoj bliska lica ukoliko njena sestra prestane da se viđa sa njim, kao i da će je sresti negdje na putu i ubiti.

– Prijetnje su kod maloljetnih oštećenih prouzrokovale osjećaj straha i ugroženosti za njihov život i život članova njihove porodice – navodi se u saopštenju. (Srna)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender