02. 10. 2022.
Ovako će izgledati nova škola na Paprikovcu (VIDEO)

Ovako će izgledati nova škola na Paprikovcu (VIDEO)

Ovako će izgledati nova škola na Paprikovcu (VIDEO)

Izgradnja savremenog školskog objekta za 450 učenika, fiskulturne sale, školskog dvorišta i igrališta, te zelenih površina predviđeno je idejnim rješenjem za izgradnju škole u banjalučkom naselju Paprikovac, rečeno je danas na prezentaciji ovog rješenja.

Prezentaciji su prisustvovali predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić, kao i predstavnici Mjesne zajednice Paprikovac i banjalučkih obrazovnih ustanova.

Nakon prezentacije, Cvijanovićeva i Trivićeva posjetiće lokaciju gdje bi škola trebalo da bude sagrađena.

Učenici koji pripadaju mjesnoj zajednici Paprikovac trenutno se školuju u osnovnim školama “Sveti Sava”, “Ivo Andrić”, “Miloš Crnjanski” i “Georgi Stojkov Rakovski”.

Prijedlog Projektnog zadatka idejnog rješenja za izgradnju škole pripremili su Republička direkcija za obnovu i izgradnju u skladu sa uredbom o pedagoškim standardima i normativima za osnovno vaspitanje i obrazovanje, javlja Srna.

Devetorazredna osnovna škola u mjesnoj zajednici Paprikovac planirana je za 450 učenika koji bi bili raspoređeni u dvije smjene, a očekivana građevinska površina je 6.600 metara kvadratnih.

Video pogledajte ovdje.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender