01. 10. 2022.
Savez sindikata Republike Srpske obilježio 30 godina rada

Savez sindikata Republike Srpske obilježio 30 godina rada

Savez sindikata Republike Srpske obilježio 30 godina rada

Savez sindikata Republike Srpske obilježio je 30 godina rada.

U organizaciji djeluje 15 granskih sindikata i ima više od 100.000 članova. Tri decenije postojanja obilježene su u Banskom dvoru, u Banjaluci.

– Savez sindikata rastao je zajedno sa Republikom Srpskom, ali je uvijek ostao da štiti prava i interese radnika – izjavila je njegova predsjednica Ranka Mišić.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Banjaluci da je Savez sindikata sa institucijama Srpske rješavao probleme radnika i da je ovaj savez za 30 godina postojanja dijelio sudbinu Republike Srpske.

– Čestitam ovaj veliki i značajni jubilej Savezu sindikata Republike Srpske. Zahvalna sam predsjedniku Sindikata Ranki Mišić i svim ljudima koji su davali doprinos u ostvarivanju boljeg socijalnog dijaloga sa institucijama Republike Srpske i socijalnim partnerima – rekla je Cvijanović na obilježavanju 30 godina Saveza sindikata Republike Srpske.

Ona je istakla da je bilo mnogo izazovnih i teških trenutaka, a Savez sindikata je dijelio sudbinu Republike Srpske.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da je Savez sindikata dao puni doprinos u ostvarivanju prava radnika.

– Čestitam ovaj značajan jubilej Savezu sindikata Republike Srpske – rekao je Čubrilović na obilježavanju 30 godina Saveza sindikata Republike Srpske.

Istakao je da je urađeno šta se moglo u ostvarivanju prava radnika u Republici Srpskoj i da se nada da će Sindikat u saradnji sa socijalnim partnerima nastaviti sa predanim radom.

Osim rukovodstva i članova Saveza sindikata, svečanoj akademiji u Kulturnom centru “Banski dvor” prisustvovali su predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović, izaslanik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević, ministar prosvjete i kulture Srpske Natalija Trivić, ministar energetike i rudarstva Petar Đokić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović, predsjednik Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske Saša Trivić i ostali zvanice. (RTRS)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender