03. 10. 2022.
Vučić: Nastavljamo ne lake razgovore, borimo se za mir

Vučić: Nastavljamo ne lake razgovore, borimo se za mir

Vučić: Nastavljamo ne lake razgovore, borimo se za mir

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, poslije sastanka sa izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i specijalnim predstavnikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, poručio je da neće odustati od vitalnih nacionalnih i državnih interesa, prije svega interesa i sigurnosti Srba na KiM.

Vučić je najavio da će razgovore sa Eskobarom i Lajčakom, kojima su prisustvovali i ambasadori SAD i EU u Srbiji, Kristofer Hil i Emanuel Žiofre, nastaviti večeras.

„Imali smo ne lake razgovore sa Miroslavom Lajčakom i Gabrijelom Eskobarom. Nastavljamo večeras razgovore posle 22 sata po pitanju KiM”, prenio je Vučić u video poruci na instagram profilu „budućnostsrbije”.

Istakao je da je njegova poruka, koja se odnosi prije svega na srpski narod na KiM, da će uvijek čuvati i boriti se za mir i stabilnost.

„Nijednog sekunda, budite uvereni, baš onako kako sam vam obećao, nećemo odstupiti ni od naših vitalnih nacionalnih i državnih interesa, pre svega od interesa našeg naroda, vaše sigurnosti. Nema odustajanja nema predaje”, poruka je predsjednika građanima.

Lajčak i Eskobar: Težak sastanak, nastavljamo dalje

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak i specijalni predstavni SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar ocijenili su večeras posle susreta sa predsjenikom Srbije Aleksandrom Vučićem da je taj sastanak bio težak, ali da je predstavljao odgovornu diskusiju i da je predsjednik Vučić pokazao posvećenost miru i stavilnosti. (Tanjug)

Mirioslav Lajčak je na Tviteru poslije susreta objavio da je sastanak sa Vučić predstavljao tešku, ali i odgovornu diskusiju.

””Imao sam tešku ali odgovornu diskusiju sa predsednikom Srbije. Preneo sam poruke i istakao da svi sporazumi postignuti u okviru dijaloga moraju da budu sprovedeni, uključujući i Sporazum o slobodi kretanja iz 2011. Nastavićemo razgovore kasnije večeras””, poručio je Lajčak.

Eskobar, koji je zajedno sa Lajčakom oko 17.40 napustio zgradu Generalnog sekretarijata predsjednika Republike Srbije, rekao je da cijeni posvećenost miru srpskog predsjednika Aleksandra Vučića.

“Imali smo težak i dugačak sastanak sa predsednikom Vučićem. Cenimo posvećenost predsednika miru i stabilnosti. Nastavljamo dalje”, saopštio je Eskobar, a prenijela američka ambasada na Tviteru.

Vučić se u 17.00 sastao sa Lajčakom, a zatim je održan trilateralni sastanak, uz prisustvo Eskobara.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender