02. 10. 2022.
Grmuša: Dok se cijeli svijet bori protiv krize, naše institucije spavaju

Grmuša: Dok se cijeli svijet bori protiv krize, naše institucije spavaju

Grmuša: Dok se cijeli svijet bori protiv krize, naše institucije spavaju

Cijene goriva u Republici Srpskoj ponovo rastu jer su institucije svojim nečinjenjem poslale poruku uvoznim i naftaškim lobijima da mogu raditi šta god hoće i da ih niko neće zaustaviti dok se brutalno bogate na račun naroda.

Milko Grmuša, odbornik u Skupštini Grada Banjaluka i član Predsjedništva PDP izjavio je to na današnjoj pres konferenciji i najavio da će već sljedeće nedelje Vladi Republike Srpske uputiti prijedlog Uredbe o propisivanju mjere neposredne kontrole cijena na područuju Republike Srpske kojom bi se svim privrednim društvima koja obavljaju djelatnost na veliko i malo naftnim derivatima ograničile maksimalne veleprodajne i maloprodajne marže.

– Vlada Republike Srpske je morala već poodavno da usvoji ovaj akt kojim bi bile ograničene marže na naftne proizvode, međutim to nije urađeno i cijenu tog nečinjenja i nezamjeranja moćnim lobijima plaća narod. To je razlog zbog kojeg ću sačiniti i uputiti prijedlog te uredbe kojom bi rast cijena goriva konačno bio zaustavljen, ali i kojom bi se zaustavilo divljanje cijena osnovnih životnih namirnica – istakao je Grmuša.

Pored toga, Grmuša je naveo i da je rukovodstvo Narodne skupštine Republike Srpske direktno odgovorno za novi rast cijena goriva, jer je bez bilo kakvog obrazloženja odbilo da na dnevni red skupštine stavi njegov prijedlog o formiranju anketnog odbora koji bi analizirao zbog čega rastu cijene goriva u prethodnom periodu i da li su poštovane sve pravne norme od strane uvoznika i trgovaca, prenosi Srpskainfo.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender