27. 09. 2022.
Školska kreda i frižider: Lijek za problem koji muči mnoge

Školska kreda i frižider: Lijek za problem koji muči mnoge

Školska kreda i frižider: Lijek za problem koji muči mnoge

Obična kreda može značajno da nam olakša život.

Pakovanje krede je jeftino košta i lako ih možete nabaviti. Ovaj pomalo zaboravljeni predmet vrijedi imati u svom domu.

Jedan od načina da koristite kredu je da je stavite u frižider. Ovo će vam pomoći da se nosite sa uobičajenim i dosadnim problemom.

Većina ljudi je sigurno osjetila neprijatan miris iz frižidera. Miješanje mirisa različite hrane često stvara gadan smrad. Još je gore kada je nešto već dugo u njemu i počne da se kvari.

Vlaga u frižideru samo pogoršava problem. Ali rješenje je jednostavnije nego što mislite. To je obična školska kreda.

Kreda stavljena u frižider će djelovati kao apsorber vlage i mirisa, tako da će riješiti dva problema u jednom potezu. To je tako jednostavno i veoma efikasno. Samo stavite kredu na svakoj od polica. Veoma brzo ćete primjetiti razliku.

Obična školska kreda nije toksična, tako da nema opasnosti ni da je držite pored prehrambenih proizvoda. Ipak, savjetujemo da ne dolazi u direktan kontakt sa hranom. Neće vam škoditi, ali je svejedno ne biste radije jeli.

Ovaj kućni apsorber vlage i mirisa radi odlično. Samo zapamtite da s vremena na vrijeme zamijenite kredu novom, prenosi Nportal.

Koliko često? Zavisi od veličine frižidera, broja i vrste proizvoda koji se tamo čuvaju. Svakako je treba izvaditi kada se navlaži i kada joj se promijeni boja i konzistencija.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender