06. 10. 2022.
Za mjesec dana u BiH propala 84 preduzeća

Za mjesec dana u BiH propala 84 preduzeća

Za mjesec dana u BiH propala 84 preduzeća

U posljednjih mjesec dana u BiH propala su 84 preduzeća, od čega je u 34 slučaja zaključen stečajni postupak, a 27 ih je već obrisano iz sudskog registra.

Kod jednog dijela privrednih subjekata u toku je postupak likvidacije ili stečaja i njihov proces gašenja još uvijek traje, dok su drugi potpuno prestali da postoje.

Između ostali, iz sudskog registra brisani su “Brandworks” iz Sarajeva, “Imunopharm” iz Višegrada, “Ogi-farm” Banjaluka, “DM gradnja i montaža” iz Prnjavora, kao “PZ Čokorska polja” iz Banjaluke.

Stečajni postupak otvoren je u Putničkoj agenciji “Travelin” iz Sarajeva, u “Interinvest-Niskogradnji” u Mostaru, u “Zlatnom klasu” u Sarajevu, u “Bell chemicals-BH” iz Trna kod Laktaša, u “Medisana international” iz Banjaluke, “Rivijeri 88” iz Banjaluke, “PZ tehnička ortopedija” iz Banjaluke, “Uno dentu” iz Kozarske Dubice i drugim.

Likvidacioni postupak otvoren je u “IC Grid Energy” iz Banjaluke, “Loliti” iz Ljubuškog, u Veterinarskoj stanici u Jablanici, “Diplomatu” u Tuzli, “Apetitu” iz Sarajeva, a zatvoren u “Latinoviću” iz Kozarske Dubice, “Kanalu 3” iz Prnjavora, “Rasco investicijama” iz Banjaluke, “Ivemu” iz Zvornika, “Executive digitalu” iz Banjaluke, PZ “Pecka” iz Mrkonjić Grada, te “Sfera servisu” iz Banjaluke.

(Capital.ba)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender